Évekkel később derült ki a szívszorító igazság.Anyaként az embernek százféleképpen kell helytállnia minden pillanatban. Elfog az érzés, hogy másból sem áll a nap, mint összeszedni, amit a gyerek szétszórt, betenni az újabb adag szennyest a mosógépbe, főzni órákon át (hogy aztán csak csipegessenek belőle!)

Sokszor azt kívánod, bár elzárkózhatnál valahová akár csak néhány percre is.

Heather Duckworth odaadó édesanya, aki nagyon is tisztában van az anyasággal járó kihívásokkal. Van viszont egy története, ami rengeteget jelent a számára. Reméli, hogy ha elmeséli, más anyák is megtalálják az örömöt olyan, koszt és rendetlenséget okozó helyzetekben, amelyekből óhatatlanul is jócskán kijut a gyereknevelés során.

Személyes történetet mesél el egy Facebook-posztban, amelynek címe 'A kék tintafolt'. Az egész abból indult, hogy lánya véletlenül a padlóra pottyantott egy kupac gusztustalan, ragacsos trutymót. Miközben ezt takarította fel, eszébe jutott valami más.

Tizennégy évvel ezelőtt történt. Heather a négyéves gyermekét és kétéves hármas ikreit próbálta ágyba tenni. Egész akkori élete főzések, pelenkázások, rövid alvások, játékok, fürdetések, rendetlenségek kavargó elegye volt.

Heather lefekvés előtt összeszedette a gyerekekkel a szétszórt játékokat. Ők rendrakás közben énekeltek és táncikáltak, amit ő is bátorított, mert megkönnyítette az unalmas feladatokat.

Ekkor vette észre a nagy kék tintafoltot a szőnyegen.

Hirdetés

Hármas ikrei egyikénél volt egy toll, ami szétesett. Tinta ment a pizsamájára, a bőrére és a szőnyegre is. Az anyuka teljesen kétségbe esett, és már vitte is a lurkót a fürdőszobába, hogy lemosdassa, miközben férje a szőnyeget próbálta kitisztítani.

Megvallottan dühös, bosszús és frusztrált volt. Nem a fiára volt mérges, amiért az koszt csinált, hanem saját magára, amiért elöl hagyta a tollat, ahol a kisfiú megtalálhatta. A szinte még új szőnyegen lett egy olyan kék folt, ami többé nem jött ki, bármennyit is sikálta ő és a férje is.

Nem telt el egy hónap sem a baleset után, amikor ugyanennél a kisfiánál rákot állapítottak meg. A kisfiú röpke két évvel később el is ment.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!