Mit lenne a véleményed egy olyan anyáról, ak retteg bemenni a fürdőszobába mert irtózik ránézni a szőnyegre?Ruth Scala pontosan ezzel a problémával küszködik, de ez a történet nem egy furcsa fóbiáról fog szólni, hanem igaz szeretetről…

Ruth nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy terhes. Kisfiút szült, akit Nolannak neveztek. A nő örült az életnek a kisfiú mellett, akit a világ legnagyobb kincsének tekintett. Öröme azonban sajnos nem tarthatott sokáig!

Amikor a kicsi két éves lett, a szülőknek két problémával kellett szembenézniük. Először is a kisfiú állandóan orrdugulásra panaszkodott. Állapota éjszakánként rosszabbra fordult, míg Nolan majdnem megfulladt.

Eleinte az orvosok azt gondolták, hogy valamilyen fertőzés. De a kezelés nem segített. 2015-ben rhabdomyosarcomát diagnosztizáltak, ami egy nagyon ritka kötőszöveti ráktípus. A rák már előrehaladott állapotban volt, ezért sürgősen mek kellett kezdeni a kemoterápiás kezelést.

Mindenki aki ismerte Nolan helyzetét azért imádkozott, hogy a kisfiú visszakapja egészségét, de 2017-re már világossá vált, hogy a kisfiú már nem tud megbírkózni a betegséggel. Az orvosok azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, csak annyit, hogy valamivel megkönnyítsék a kisfiú utolsó napjait.

Amikor a kisfiúnak sikerült egy kicsit összeszednie magát, édesanyja bement a szobájába és a következő beszélgetés zajlott le közöttük:

– Nehéz levegőt venni, igaz?

– Hááát… igen.

– Nagyon sok fájdalmad van, ugye kicsim?

– Igen.

– Figyelj rám, ez a rák rettenetes dolog, nem kell többé harcolnod vele…

 

– Tééényleg? De szívesen harcolok, miattad mami!

– Ezt teszed ugye? Harcolsz a mamiért?

– Igen.

– Nolan, mi a mami dolga?

– Hogy vigyázzon rám.

– Igen…, de itt már nem tehetem többé. Már csak a mennyországban tudok vigyázni rád.

A következő 36 órában édesanyja egy lépést sem tett fia mellől. Aztán az utolsó este az anya megkérdezte a fiát, hogy nem bánná-e, ha gyorsan lezuhanyozna? Korábban, ilyenkor a kisfiú is mindig bement édesanyjával a fürdőszobába, és a szőnyegre feküdve várta őt, mert félt egyedül maradni, de ezúttal a kisfiú az ágyban maradt…

uth néhány perc alatt végzett, de amikor kijött a fürdőszobából látta, hogy az orvosok és a nővérek mind a fia ágya körül vannak. Azt mondták, Nolan mély álomba merült, abban a pillanatban, amikor az anyja behúzta maga mögött a fürdőszoba ajtaját. Közölték vele, hogy eljött az idő.

 

Édesanyja gyorsan mellékuporodott az ágyba, és a kisfiú arcára tette a kezét és ekkor mintha valami csoda történt volna. A kisfiú egy pillanatra kinyitotta a szemét és azt mondta: “szeretlek mami”, aztán édesanyja felé fordította fejét és elment.

Nemrég az édesanya megosztott egy képet a fürdőszobaszőnyegről a Facebookon, amire már senki sem kuporodik le. Nolan többé már nem várja őt a szőnyegen.

Fel sem tudjuk fogni, hogy mit érezhet egy hasonló helyzetben lévő édesanya, de a kisfiú utolsó szava és mosolya élete végéig kísérni fogja, és reményt ad, hogy a mennyben majd újra találkozni fognak…buzzblog.eu

 

Oszd meg ezt a megható történetet barátaiddal a Facebook-on!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!