Ezeket a trükköket neked is ismerni kell.



Mindenki szereti az olyan ötleteket amelyek könnyebbé teszik a mindennapjainkat és amelyek még az otthonunk tisztán tartásában is a segítségünkre vannak. Egyre több háziasszonynak van jobbnál jobb ötlete a lakás tisztán tartásával kapcsolatban, mert egy tiszta otthon a garancia egy család egészségének a fenntartására és a boldogságra.

Amikor a takarítást jó kedvvel végezzük és nem azért mert kötelező, az jó kedvre derít mindenkit. Ma szeretnénk bemutatni nektek pár ötletet, amelyeket feltétlenül ki kell próbálnotok.

A napi takarítás

 1. Tiszta teaforraló

Töltsünk a forralóba vizet és ecetet egyforma arányban, majd hagyjuk a teaforralóban lévő ecetes vizet párszor felforrni, ezután öblítsük ki és a lerakódások már el is tűnnek.

2. Tiszta új tepsi

Súroljuk meg sóval a tepsit, majd töröljük le egy konyhai törlővel és máris tiszta lesz.

3. Ragyogó csaptelepek

A sütőpapír a legalkalmasabb erre a célra. A viaszos rétegének köszönhetően megvédi a krómozott felületeket a vízkövesedéstől.

4. Tiszta sütő

A legkönnyebb módja a sütő tisztításának ha egy konyhai törlőt olívaolajba mártunk és azzal áttöröljük. Az olajmaradványokat konyhai szivaccsal távolítsuk el.

5. A csészék tisztítása

Keverjünk össze egyenlő arányban ecetet vízzel, töltsük a csészékbe és hagyjuk egy órát állni, majd mossuk ki a csészét a megszokott módon.

6. Vágódeszka tisztítása

A fából készült vágódeszka tisztításához használjuk a következő ötletet: tegyünk a vágódeszkára egy darab sütőpapírt, szórjuk rá sót és vasaljuk egy percig vasalóval. A vágódeszka olyan tiszta lesz mint újkorában.

7. Hófehér kád

Este töltsük meg a kádat forró vízzel, öntsünk bele fehérítőt és reggel meglátjuk a változást, az eredmény hófehér kád.

8. A kellemetlen szagok elűzése

Ez az ötlet minden olyan személynek tetszeni fog akinek van háziállata. A kanapéról a kellemetlen szagot a következő keverékkel távolíthatjuk el: 1 kanál szódabikarbónát keverjünk el 10 csepp levendulaolajjal és 2 pohár vízzel. Tegyük ezt a keveréket egy permetezős palackba és permetezzük be a kanapét. Ezt a keveréket bármikor használhatjuk.

9. Tiszta konyhai szivacs

Egy műanyag tálban keverjünk össze 2 kanál sót 2 kanál forró vízzel és áztassuk be éjszakára ebbe a keverékbe a konyhai szivacsot. Reggelre tiszta szivacsunk lesz.

10 Törött tojás feltakarítása

Ha véletlenül eltörtünk egy tojást tegyünk rá sót és hagyjuk 15 percet állni, majd töröljük le papírtörlővel.

11. Tiszta mosogató

Dörzsöljük át a kagylót sóba mártott citrommal és újra ragyogni fog.

12. Az odaégett zsírok eltávolítása

Szórjuk meg az edényt sóval, majd tegyünk rá vizet és hagyjuk állni 15 percet. Ezután az edényt könnyen elmoshatjuk.

13. Csillogó poharak

Mossuk át ecettel a poharakat, majd öblítsük ki őket és ragyogni fognak újra.

Ha ezeket az ötleteket használjátok takarításkor sokkal hatásosabb és könnyebb lesz a munka.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!