Így mindig gyönyörű virágot hoznak majd az otthonban.



Ahhoz, hogy benti növényeink mindig virágozzanak, egészségesen fejlődjenek, oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk számukra, legyen kellő napfény, víz, és tápanyagokban gazdag talaj.

Most következzen pár hasznos tanács, amelyeket érdemes kipróbálni!

1. Minden növény kedveli a cukrot, a kaktuszok különösképpen. Egy héten egyszer egy kiskanál porcukorral szórjuk meg a virágföldet, még mielőtt meglocsolnánk a növényt, de elintézhetjük egyszerre a kettőt is, 0,5 pohár vízbe oldjunk fel 0,5 kiskanál porcukrot és azzal öntözzük meg.

2. Egy kiskanál ricinusolajat keverjük bele 1 liter vízbe, és öntözzük azzal a növényeinket, főleg, mikor megjelennek rajtuk a bimbók.

3. A hamu nagyon hasznos, hiszen amellett, hogy gazdagítja a talajt, még a kártevőktől is megszabadít. Egy evőkanál hamut keverjünk össze egy liter forró vízzel, pihentessük egy hétig, majd 10 naponta ezzel a keverékkel öntözzük meg a növényeket.

4. A gránátalma, vagy bármilyen citrusféle héjára öntsük vizet, hagyjuk egy napig állni, majd másnap öntözzük meg a virágainkat.

Ezt már olvastad? Ez a kertész furcsa módon ültette el a virággumókat. A következő módszert imádni fogod!

5. Egy liter vízbe oldjuk fel egy aszpirin tablettát, majd azzal locsoljuk a virágainkat.

6. Egy kiskanál aloe vera lét keverjünk hozzá 1,5 liter vízhez, majd azzal itassuk meg szobanövényeinket.

7. Egy liter vízbe tegyünk bele egy kiskanál cukrot, majd öntözzük azzal a fikuszokat, amelyek leveleit tejjel érdemes letörölni, hogy fényesebbek legyenek.

8. Egy kiló ehető gombára öntsünk egy liter vizet, majd egy nap elteltével szűrjük le, és azzal a lével kell locsolni a növényeinket.

9. A fokföldi ibolyák imádják a következő keveréket: egy liter vízbe oldjunk fel egy ampulla B12-vitamint, majd ezzel az oldattal öntözzük az ibolyákat havonta két alkalommal. Ezt is olvasd el: Így szaporítsd helyesen a fokföldi ibolyát!

Forrás:

http://filantropikum.com/ha-szeretnel-otthon-mindig-viragzo-novenyeket-probald-ki-ezeket-trukkoket/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!