Ez számodra is hasznos lehet.



Így lesz­nek az edé­nyek és a po­ha­rak na­gyon tisz­ták, sza­ba­dulj meg a kór­oko­zók­tól! Tartsd tisz­tán a mo­so­ga­tó­szi­va­csot, itt a fan­tasz­ti­kus meg­ol­dás.

 

Eszedbe jutott már valaha mosogatás közben, hogy a mosogatószivacson rengeteg káros baktérium telepedhet meg, amik később az edényekre kerülve rémes fertőzéseket okozhatnak? Belegondolni is rossz, hogy a tányérok, melyekből eszel, vagy poharak, melyekből bort iszol, a mosogatás után a szivacs által hordozott baktériumok melegágyai lehetnek. A Drexel Egyetem kutatói szerint a mosogatószivacsokon lévő kórokozóktól leginkább a gyerekek vagy azok, akiknek az immunrendszere nem elég erős (az 55 év felettiek, és az autoimmun betegségben szenvedők)betegedhetnek meg.

A jó hír, hogy van megoldás!

Így tartsd tisztán a szivacsot

Ha fontos számodra a megfelelő higiénia, akkor rendszeresen fertőtlenítsd a szivacsot!  Nedvesítsd be, és rakd be a mikróba 1 percre! Ilyen egyszerű.

Fotó: 123RF

Dr. Quinlan, a kutatócsoport vezetője szerint a módszer nem teljesen sterilizálja a szivacsot, de hatékony módja annak, hogy minden élelmiszerből származó kórokozót elpusztítson.

A nedvesség és a hő megöli a baktériumokat

- mondta Dr. Quinlan.

Minden nap ismételd meg ezt a pár perces szivacstisztítást, és utána hagyd teljesen megszáradni!

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-soha-tobbe-nem-lesz-budos-a-mosogatoszivacs-vilagbajnok-ez-a-trukk

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!