Mutatunk neked most egy olyan ötletet, amellyel nagyon könnyen lehet neked is ott saját újhagymád. Nézd csak meg még föld sem kell hozzá...



Imádod a zöld hagymát? Nincs is jobb annál, mint egy csokor friss hagymát elropogtatni egy vajas, sokmagvas pirítóssal reggelire. Ne aggódj, nem kell várnod tavaszig, még ma nekifoghatsz az újhagyma ültetésének.

Nincs kerted? Nem baj, jó lesz az ablakpárkány is.

Szerezzünk be ültető komposztot, vagy fűrészport, és ültetnivaló hagymát.

Egy nejlonzacskót töltsünk meg 6-10 centis vastagságban a komposzttal. Vágjuk le a kis hagymák felső részét, majd a gyökérrésszel lefele szurkáljuk bele őket a komposztba. Nem kell a hagymák közt távolságot hagynunk, és kb. csak félig legyenek benne a komposztban.

Kössük össze a nejlonzacskó száját, úgy, hogy a levegőt ne szorítsuk ki belőle, majd várjunk, amíg megjelennek az első kis zöld hajtások a hagymákon. Ha nincsen komposztunk, akkor egy réteg bevizezett vécépapír is jó lesz ültetőközegnek.

Nézzük meg az alábbi videót, és látni fogjuk pontosan a mozdulatokat, hogy mit hogyan kell csinálnunk. Próbáljuk ki, és könnyen lehet pár hét alatt otthon egészséges, friss újhagymánk.

Forrás:

http://twice.hu/hobby/zsenialis-modszer-az-ujhagyma-termesztesere-amihez-meg-fold-sem-kell

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!