Még csak az általános iskola 2. osztályába jártak, de már akkor Ben Moser ígéretet tett Down-kóros osztálytársának, aki egyben legjobb barátja is, Mary Lapkowicz-i, hogy őt viszi majd a középiskolai bálba.



És betartotta szavát.

Ben sosem engedte, hogy kettejük barátságára rányomja bélyegét a lány genetikai betegsége. Mary mindig részt vehetett a közös foglalkozásokon, szórakoztató eseményeken. A tanító néni, Trace Spogli is úgy emlékszik vissza, hogy Ben mindig ott állt Mary mellett, ha nem volt valami jó kedve, vagy szomorúnak látta barátját. Egyszer a fiú megtudta, hogy mit is jelent a lánynak a diákbál, akkor tett ígéretet Mary-nek, hogy ha eljön az idő, akkor majd ő fogja elvinni az évzáró buliba.

Időközben a fiatalok más iskolában folyatlyatták tanulmányaikat, de később egy tanintézmények közötti futballmérkőzésen újra találkoztak, ahol Ben közölte, ő lesz Mary kísérője az iskolai bálba.

Az eseményre még a tanítónénijük is elment, hogy megnézze Mary bevonulását a ceremóniára.

Ben édesanyja, Lisa Moser szerint mindig is arra bátorították gyerekeiket, hogy mások javát nézzek, szeressenek szívből és álljanak ki igazukért.

Forrás: filantropikum.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!