Minél több legyen ezekből a lakásban.



Ezek gondoskodnak róla, hogy csupa jó dolog történjen velünk az új évben.

Majomkenyérfa

A majomkenyérfa vagy afrikai baobabfa (Adansonia digitata) a feng shui szerint egy igazi szerencsemágnes. Érdemes beszerezni év elején (ha még nincs otthon), mert feldobja a lakást, ráadásul Fortuna kerekét is felpörgeti. Ha növelni szeretnénk a hatását, tegyük a szoba ajtótól balra eső, távolabbi sarkába. A növény egyébként kedveli a meleg levegőt, de öntöznünk nem kell gyakran, elég 4-5 naponta.

 

 

20160612 #plants #baobab #adansoniadigitata #バオバブ #植物のある暮らし 玄孫の代まで行けば多少立派になりますよね。

matchan65 (@matchan65) által megosztott bejegyzés,

Korallvirág

Ez a fehér, piros, sárga vagy rózsaszín virágú növény egyébként is nagyon népszerű, és szintén segítőkész, ha a szerencséről van szó. Nem igényel túl nagy szakértelmet, még a magukat amatőrnek vallók is simán életben tudják tartani.

A korallvirág (Kalanchoe) eredetileg Madagaszkáron őshonos, de ma már Afrika egyes részein és Ázsiában is előfordul. Szereti ugyan a közvetlen napfényt, de az árnyékosabb helyeken is megmarad. Leginkább 20 fok körüli hőmérsékleten érzi jól magát (télen ne tegyük olyan helyre, ahol 10 fok alatti a hőmérséklet, mert lehullanak a virágok), gondozásánál arra kell figyelnünk, hogy ne öntözzük túl - két locsolás között legalább annyi idő teljen el, hogy a földje megszikkadjon.

 

 

loading...

SZÓLJ HOZZÁ