Gyönyörű, amit művel...



Ebruként ismerik azt a festési technikát, melyet a vízen alkalmaznak, és amely igazi kényeztetés a szemeknek. Komoly kézügyességet, türelmet és tehetséget vesz igénybe, ahhoz ugyanis, hogy egy ilyen mestermunka létrejöjjön, olyan értékes képességekre van szükség, mint a kreativitás, a vízió, a szép iránti érzék és a pontosság. Ha végignézed az alábbi videót, te is rájössz, ebben a török művészben minden adottság megvan ahhoz, hogy elkápráztasson!

A művészeti ágazat a Turkish Marbling név alatt vált közismertté, és az egyik legnépszerűbb képzőművészeti műfaj a török kultúrában. A technikát a 17. században alkalmazták először a törökországi Buhara városában, ahonnan majd futótűzként terjedt tovább.

Bár bonyolultnak tűnik, meglepődsz, mennyire egyszerű az ebru technikával dolgozni! Még egy kezdő is képes lenyűgöző mestermunkát szülni, hisz maga a gyakorlati része pofonegyszerű, csak képzelőerő és egy kis kézügyesség kell hozzá.

Valójában minden a víz felszínére cseppentett vékony festékrétegen múlik, melyet formázni lehet különböző tűkkel, festőeszközökkel. Amikor készen van a modell, ezt áthelyezik egy papírlapra, és máris kerülhet a falra! Fontos viszont tudni, hogy az erre a célra használt festékekbe előbb szarvasmarha-epét és alkoholt kevernek, melyek a víz felszínén tartják a színeket.

Forrás:

http://twice.hu/hobby/4-csepp-festeket-ejt-vizbe-valosagos-mualkotas-kerekedik-ki-belole

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!