Csak hitegettek mindenkit...

Harsog a média hetek óta. Jön a nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és a Karácsonyi Bözsi utalvány. Dőzsölni fogunk! Csak úgy repkedtek a 10-20-30 ezer forintok.  De jó lesz nekünk nyugdíjasoknak.!   

Eddig a mese, ám nézzük a valóságot! Mert hogy nem lesz nyugdíjemelés, csak nyugdíj korrekció! Elmagyarázom, mi is a különbség. Nem kapod meg januárig visszamenőleg a beígért 1 %-ot, helyette kapsz 0,8 %-os korrekciót. Minél kisebb a nyugdíjad annál kisebb összeget kapsz. Kiderült ugyanis, hogy az év első 8 hónapjában csak 2,4 % volt az infláció. No kérem, szeretném tudni,  ki érzi ezt sorsfordítónak. Év elején csökkentették pár alapvető élelmiszernek az áfáját. Pár hétig ezek közül néhány alacsonyabb áron volt kapható. Majd elkezdtek kúszni fel az árak. Drágult minden. Tej, kenyér, hús mindegy,hogy baromfi vagy tőkehús, az ára jóval meghaladta és haladja az áfa csökkentés előtti árát. Jelentősen drágult a kávé, kakaó, vaj, tejföl, no és a zöldség és gyümölcsök ára is az egekbe szökött.

A kormány szerint viszont semmi sem lett drágább.  Nem tudom, ők hol vásárolnak.  Jelentősen nőttek a gyógyszer árak, az alapvető tisztítószerek árai. Hogy tetézzük a dolgot, az áremelésekben új divat jött. Kérem szépen, az 1 kg 90 dekára vagy 80 dekára csökkent, az ára viszont magasabb mint tavaly volt 1 kg-on. Már nem létezik a fél kiló fogalma sem. Helyette megismertük a 450 grammot. 10 dkg felvágottat sem kapsz. Van 70-90 grammig kolbász, szalámi –igaz, ezeket nyugdíjas meg sem tudja vásárolni.   Már az egy liter sem biztos, hogy 1 liter, lehet, hogy csak 9 dl. De bejött a darabra felírható gyógyszer és injekció is. Igen kérem, olyan drága, hogy van 1-2-4 darabos gyógyszer felírási lehetőség, s ugyanez létezik injekcióban is. Döbbenetesen pofátlanul vernek át bennünket. De a kormányunk szédít, hogy több 10ezer forinttal emelik a nyugdíjakat, mert mi fontosak vagyunk. De biztos, ami biztos alapon a beígért nyugdíj prémiumot maximalizálták, lehet bármennyi is a nyugdíjad, maximum 12 ezer forintot kapsz. Ugyanakkor ellenkező esetben, ha nyugdíjminimumot kapsz, ami 28500 forint, akkor van pofájuk 4260 forintot adni. Mert úgy számolják ki, hogy a nyugdíjadnak veszik az 1/4-ét, azt szorozzák 0,6 %-kal.  Na ettől menjél a falnak!

A cikknek még nincs vége, lapozz! Következő oldal

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!