Ezt tedd a muskátliddal.



Jönnek a hidegebb idők, pont ezért nem meglepő, hogy rengeteg kérdés érkezik mostanában hozzánk. A kérdések többsége arra irányul, hogy hogyan óvhatjuk meg a muskátlit a hidegtől. Ezért összeírtam nektek a legfontosabb tudnivalókat, olvassátok el ti is.

Sokaknak okozhat gondot az, hogyan teleltesse a muskátlit. Bevallom, hogy én nagyon szeretem ezeket a növényeket, de sokáig nem foglalkoztam a teleltetéssel, és így minden tavasszal újra és újra vásároltam ebből a mesés növényből.

Mostanra viszont már más a helyzet, ugyanis a muskátli ára az egekbe szökött, így érdemes elgondolkodni a teleltetésen. Az utóbbi 5 évben rengeteg féleképpen próbáltam megmenteni a virágokat, és szerencsére többnyire sikerült is, tavasszal csodaszép muskátlikat tudtam kirakni a teraszra ismét.


Nagyjából 200 fajta muskátlit ismerünk, amik között találhatunk pozsgást és bokrosat egyaránt. Fajtától függően 20 centimétertől 150 centiméterig nőnek meg. Fénykedvelő, de csak az enyhe fagyokat képes elviselni, nagyjából -2 celsius fok alatti hőmérséklet már megviseli.

Hazánkban az egyik legkedveltebb növénnyé vált, nem is csoda, mivel valóban mutatós. Ha többet szeretnél megtudni a muskátliról, akkor kattints ide! Most pedig nézzük a legfontosabb tudnivalókat a teleltetéssel kapcsolatban, lapozz tovább!

Forrás:

https://www.agraroldal.hu/muskatli-teleltetese.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!