Bárki könnyen összetévesztheti őket.Nyaranta komoly aggodalmat jelent a különféle rovarok csípésének kockázata, a kullancsoknál és szúnyogoknál azonban sokak szerint még nagyobb veszélyt jelentenek a méhek és a darazsak, különösen, ha valaki még allergiás is.

Érdemes tisztában lenni azzal, melyik rovar hogy néz ki, a méheknek és a darazsaknak is van ugyanis olyan fajtája, mely nem agresszív, ezért felesleges vele kapcsolatban a túlzott aggodalom, sőt, a legveszélyesebb darázsfajtát, a lódarazsat nagyon könnyű összekeverni az egyik legártalmatlanabbal, a tőrös darázzsal, mely ráadásul még védett is, eszmei értéke pedig 50 ezer forint, vagyis ekkora bírsággal jár, ha bebizonyosodik, hogy valaki elpusztított akár csak egyetlenegyet is.

Lódarázs, tőrös darázs vagy kecskedarázs?

A darazsaknak és a méheknek is számos típusa, fajtája létezik, és míg vannak köztük, melyek nagyon veszélyesek, léteznek olyanok is, melyek nem is szúrnak. Biztos, ami biztos, mindegyiktől érdemes távol maradni, nézd azonban meg az alábbi képeket, és tudni fogod, melyik melyik.

A lódarázs az egyik legnagyobb méretű európai darázs, egyúttal az egyik legveszélyesebb is. Hangja is erősebb, a királynő emellett akár három és fél centis, míg a többi példány akár két és fél centis is lehet.

A tőrös darázs sokszor nagyobb, mint a lódarázs, ugyanakkor egyáltalán nem agresszív, nehéz támadásra ingerelni. Könnyen felismerhető a potrohán található négy jellegzetes, sárga foltról.

A déli papírdarázs az egyik leggyakoribb darázsfaja az emberi környezetnek.

Forrás:

http://femina.hu/egeszseg/darazs-meh-kulonbseg/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!