Operaénekesnek készült és végül színésznő lett belőle...



79 éves korában elhunyt Komáromy Éva, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja. A szomorú hírt a társulat közölte a közösségi oldalon.

Komáromy Éva operaénekesnek készült, végül mégis híres színésznő vált belőle. Karrierjét Szolnokon kezdte, ezt követően szerződött Miskolcra, ahol egészen nyugdíjas koráig a társulat tagja maradt.

„Nekem az adja a legtöbb örömet és erőt a munkámhoz, hogy érzem a közönség szeretetét. Érzem a színpadon egy-egy sikeres színházi estén, a sok levélből, amit kapok, és számos apró jelből is. Amikor a Közértben a legszebb narancsokat válogatják ki, amikor egy egész társaság átutazik Egerbe, hogy a My fair Lady-ben megnézzenek, amikor felhívnak telefonon és arra kérnek, hogy énekeljem be a hallgatóba a Tangolita-dalt. Olyan is előfordult már, hogy amikor a villanyrendőrnél tilosban mentem át, a szolgálatos őrmester büntetés helyett ennyit mondott: magának jobban kell vigyázni a lábára, mert még sok szép táncát akarjuk látni' – mesélte a színésznő egy korábbi interjújában.

1980-ban Déryné-gyűrűt kapott, 2006-ban pedig elnyerte a Megyei Príma-díjat. A művésznőt a Miskolci Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

 

Forrás:

http://www.life.hu/sztarok/20171124-79-eves-koraban-elhunyt-komaromy-eva-szineszno.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!