A hospice-ről nem az egészség vagy a vitalitás vésődött be emlékezetünkbe. Sajnos ide csak akkor megy az ember, ha már nemsokára meg fog halni, ugyanakkor a család számára ez egy olyan hely, ahol még azt a kis időt szeretteivel töltheti a haldokló beteg.



Az angol Gracie még csak 18 hónapos de már most a hospice-ban van. Gyógyíthatatlan agydaganata van és már nincs sok ideje hátra. Ez Gracie és családja története.

Gracie szülei, Lauren Doherty és Zak Greenwnwood meglátogatta kislányát a Derian House Children Hospice-ban, Lanchashire-ben. Már várták, hogy egy kis időt tölthessenek együtt a kislányukkal amikor Laurennek hirtelen nagyon elkezdett fájni a hasa.

Az édesanya nemsokára rájött, mi fog történni, elérkezett a szülés ideje. Lauren ugyanis a látogatás idején már 8 napja meg kellett volna hogy szüljön. A pár ezért bement a kórházba, de mikor beértek, a méhösszehúzódások abbamaradtak ezért visszamentek a hospice-be kislányukhoz.

Gracie később elment aludni és az édesanysanyának ismét méhösszehúzódásai voltak. Akkor Lauren tudta, hogy már nem lesz ideje bemenni a kórházba, ezért ott kért segítséget, érezte, hogy bármelyik másodpercben megszülethet a baba.

Az egyik ápolónő sietett a segítségére, aztán hívtak egy szülésznőt is és végül megszületett  kisfiuk, Chariel, a hospice-ban.

 

Facebook/Derian House

A kisfiú egészséges volt és a család nagyon örült érkezésének. Igazából az öröm jelképe is lett ezekben a nehéz időkben.

Gratulálunk Laurennek, Zak-nak és persze Gracie-nek aki imádja kistestvérét átölelni. Lauren terhességének második hónapjában volt, mikor megtudta, hogy Gracie-nek agydaganata van. Ezért nagyon aggódott, azt gondolta, a testvérek nem is láthatják majd egymást. Szerencsére azonban nem így történt, s a család most minden szabad percét együtt tölti.

Igaz, hogy később a családnak nagyon nehéz lesz Gracie nélkül, a család most nagyon örül az együttlétnek és minden percét élvezik.

24 év után először gyermek született a Derian’s House Children Hospice-ban.

 

Forrás: csodalatos.co

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!