A hétvégére igen csak megváltozik az időjárás...A hét végére országszerte véget ér a kánikula, a hőmérsékleti maximumok jóval 30 fok alatt maradnak, többfelé csak 22 fokig melegszik fel a levegő. A napsütés mellett helyenként záporokat, esetleg zivatarokat hoz az áthaladó hidegfront – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken már többnyire mérsékelt marad a szél és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól viszont a Dunántúlon nyugat felől helyenként, majd este, késő este már az ország középső harmadán is előfordulhat néhol eső, futó zápor. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a napsütés mellett a déli országrészben kevesebb, északon több lesz a gomolyfelhő. Főként utóbbi tájakon van nagyobb esélye zápor, zivatar kialakulásának. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Vasárnap a keleti, északkeleti megyékben lehet néhol zápor, esetleg zivatar, de másutt sok napsütés várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet szombaton 11 és 16, vasárnap 10 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok 22 és 27 fok között alakulnak.

Forrás:

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/komoly_idojarasi_fordulat_jon_a_hetvegen.643650.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!