Ez az oka, amiért nagyon hasznos.



Mézes diót könnyedén be tudunk szerezni a nyári vásárokon, de ha nem akarunk drága pénzeket költeni rá, készítsük el mi magunk otthon. Egyszerű, csupán mézbe kell beletennünk nagyobb darab diókat, és kész is. Hogy miért jó ez nekünk, az alábbiakban eláruljuk.

 

Nem csak finom édesség lesz a méz és dió keverékéből, hanem hihetetlenül egészséges is. Számtalan, a szervezetünk számára fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, nagyon tápláló, de különböző diétákba is beépíthetjük.

Fél kiló mézbe tegyünk fél kiló nagyobb darabokra vágott diót, és csavarjunk bele egy fél citrom levét is. Tároljuk egy csavaros üvegben, és naponta háromszor fogyasszunk belőle egy-egy kanállal. A keverék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy erősíti az érfalat, védi a szívet, és tisztítja a vért.

Ajánlott azoknak fogyasztani, akik magas vérnyomás problémájával küzdenek. Száz gramm dió, és száz gramm méz együtteséből készítsünk keveréket, majd naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk belőle rendszeresen. Ha este elalvás előtt megeszünk belőle egy kanállal, segíti a könnyű és nyugodt alvást. Fejfájás esetén szintén gyors megoldást nyújthat a mézes, diós keverék.

Sohasem gondoltuk volna, hogy a gyomorfekélyre az egyik legjobb orvosság a dió. Húsz gramm apróra tört diót forrázzunk le, majd pár perc után szűrjük le. A kapott léhez kavarjunk két evőkanál mézet, és étkezések előtt együnk meg belőle 2-3 evőkanállal.

Forrás:

http://twice.hu/eletmod/csodakra-kepes-a-mezben-erlelt-dio-ezert-egyel-minden-nap-3x-egy-kanallal-belole

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!