Súlyos csapás érte.

13 évvel ezelőtt 10 millió forintot vett fel a banktól Bíró Ica, aki ezáltal hitelcsapdába került. Bár harcol, hogy ne veszítse el otthonát, sajnos nem sok esélye maradt...

Bíró Ica hitelcsapdába került és úgy néz ki, a bank elviszi az otthonát. Bútorait már lefoglalták, dobozok és üres falak között éli mindennapjait. Az egykori metál lady próbál erős maradni és mindent megtenni annak érdekében, hogy a baj ne következzen be. 

Bíró IcaFORRÁS: BIROICA.HU

'Először is szeretném leszögezni, hogy engem senki se sajnáljon! Nem panaszkodom, tényeket közlök: tizenhárom évvel ezelőtt felvettem egy több tízmilliós hitelt, abból vettem két leromlott állapotú ingatlant Ezekben rendeztem be a szépségklubomat, illetve ez lett volna a jövőm biztosítéka is, hiszen nyugdíjra nem számíthatok. Megfontoltan döntöttem, tisztességesen fizettem a törlesztőrészletet, ami egyik napról a másikra a duplájára nőtt. Vállalhatatlanul magas lett, nem tudtam fizetni. Megpróbáltam kiadni, eladni az egyik ingatlant, hogy ki tudjak keveredni az adósságból, de nem sikerült, és ezzel egyre csak romlott a helyzet. A bank egy idő után eladta a tartozásomat egy faktor cégnek, ahol első körben a duplájára nőtt a hitelem összege, mostanra a háromszorosával tartozom annak, amit felvettem úgy, hogy közben az eredeti adósság közel felét kifizettem. Ne mondja nekem senki, hogy ez normális és törvényes! '- mesélte a Borsnak Ica. 

Story-gála 2015, Bíró IcaFOTÓ: ZSIGMOND LÁSZLÓ/LIFE.HU

'Most nyáron megjelent nálam egy végrehajtó négy rendőr kíséretében, és papírokat dugtak az orrom alá, amit alá kellett írnom. Nem tudom, mi volt az. Aztán pár nap múlva megint jöttek, pakoltak. Becstelen és tisztességtelen, ami történik...Egy fiatal ügyvéd pályázik a házamra, tudom, ki az . Tőle kapom a felszólító leveleket, hogy hagyjam el a házat. Az otthonomat, amiért a szüleim és én dolgoztam meg, ami hatvan éve a tulajdonunk. Hát nem megyek, harc nélkül biztosan nem. Tudom, hogy tucatnyi ember lett már öngyilkos a devizahitelek miatt, én erősnek érzem magam, így sosem fordulnék saját magam ellen. És igen, lehet hogy bolondnak néznek, de én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban. Hiszek benne, hogy a bíró, akinél ez a lényegében utolsó beadványom van és akinek a döntésén múlik, hogy utcára kerülök-e, tisztességes ítéletet hoz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!