Gondolatok, amelyek segítenek neked az életben...



Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 306. rész.

Az áradó folyó sohasem szomorú, mert elfelejti az elhagyott partokat, és mindig új partok, új mesék és új lehetőségek tárulnak fel előtte.

Az életünk sodrásában a felejtés a legnagyobb áldás, mert helyet csinál az új mesének, a holnapnak, az új kalandoknak. Élni nem más, mint folyónak lenni, és szüntelenül áradni és haladni a végtelen tenger felé. Itt minden múlttá válik, a szép is és a rossz is, a bánat és az öröm is, a gyerekkorunk, az ifjúságunk, még a szerelemünk és az egész életünk is.

Légy bölcs folyó, és tanulj meg bizakodva és nagy erővel folyni, és vidáman integetni az elhagyott, mégoly kedves partok felé is, amelyek utadba estek. 

Majd ha megérkezel a tengerbe, ráérsz emlékezni mindarra, amit láttál. Most csak menj, és hagyd magad mögött, amit túléltél, főleg a fájdalmat és a veszteség szomorúságát, amiről azt hitted, örökké a tiéd. A legöregebb fának is ott a magja, mely már a jövőnek él. Milyen kis önző! Minden sejtjében lelkesen készül a jövőjére, nincs ideje siratni a fát.

Forrás:

http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20171002-muller-peter-a-felejtesrol-irta-heti-bolcsesseget.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!