Ónos eső és hó tarolja le az országot.



Az elvonuló melegfront után a tőlünk északabbra örvénylő ciklon hidegfrontja is átvonul felettünk, miközben délre egy mediterrán ciklon halad fokozatosan kelet, északkelet felé. Szerdán a Kárpát-medencében marad a felhős, több helyen csapadékos idő: északkeleten további havazás várható, másutt havas eső, eső is valószínű. Késő délutántól a szórványos csapadék egyre inkább havazás lehet - írja hivatalos weblapján az Országos Meteorológia Szolgálat.

 

A met.hu-n megjelent előrejelzés szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Kezdetben többfelé számíthatunk csapadékra: északkeleten havazás várható, másutt havas eső, eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső is lehet.

 

Délutántól a szórványos csapadék egyre inkább havazás, hózápor lesz. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére általában +1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

 

Forrás:

https://www.penzcentrum.hu/utazas/meg-nincs-vege-havazas-onos-eso-rohanja-le-az-orszagot.1073647.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!