Minden fontos információt megtalálsz itt.

A banki költségek, bankszámla vezetés sosem volt a legolcsóbb dolgok egyike és sokan bizony feleslegesnek tartjuk, hiszen a bank hazsnálja apénzünket és még mi fizetünk ezért? Hát érdekes de így van! Az utóbbi 5 évben másfélszeresére nőtteka abnakszámlával kapcsolatos költségek.Mióta bevezették a tranzakciós illetéket azóta a bamkszámlások csak fizetnek, fizetnek és fizetnek. Nagyon megdárultak az utalások, ami nem is csoda mivel ezt használjuk a legtöbben, méghozzá nap, mint nap!

 

A KSH adatai alapján 2018. februárjában körülbelül háromszor annyiba kerül 25 ezer forintot átutalni egy bankszámláról, mint hat évvel ezelőtt. -írja az enpenzm.hu.

Hogyan spórolhatunk egy kevéskét mégis! Pár éve bevezették a pénzügyi rezsicsökkentés jegyében a havonta 2 – szeri ingyenes készpénz felvételt, aminek keretében 150 ezer forintos limittal havonta 2 alkalmommal ingyen vehetünk fel pénzt a bankautomatából! Ez csak a lakossági ügyfeleket érinti, a vállalkozók nem kaptak ilyen könynítést!

Az inflációval sajnos a banki költséek is jelentősen megnőttek, sokan vannak akik igen jelentős drágulást tapasztahattak a bankjuknál.

Míg a tranzakciós illeték mellett bevezetett 150 ezer forintos ingyenes felvételi lehetőség akár 0 forintra redukálta 50 ezer forint atm-kivételi költségét, addig korábban az átlagos 103 forint helyett 2013 végén 514 forint is lehetett. Egy rosszul megválasztott bankszámla esetében pedig 1200 forint is lehetett ez a költség – írja a lap.

DE VIGYÁZAT!!! Az ingyenes készpénzfelvételhez nyilatkozat kell! Ha ezt nem tetted meg vagy többet veszel ki, mint havi 15 ezer forint akkor óriási ráfizetés az ATM!!!!nem egy banknál van minimumdíj, így a levonás százalékos mértéke meglepően magas lehet. Például 5000 forint felvétele belekerülhet 1200 forintba is (!). Ötmillió forinthoz fiókban 15-75 ezer forintos díjért lehet hozzájutni, miközben a netes utalás teljesen díjmentes lehet.

Forrás:

http://netujsag.net/figyelem-fontos-informacio-minden-bankszamlaval-rendelkezonek-3-szoros-arat-kell-fizetned-ha-ezt-a-nyilatkozatot-nem-adod-le-minel-hamarabb-81067

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!