Nyugodjon békében.



Az is­mert ma­gyar új­ság­író­nak cik­kei je­len­tek meg töb­bek kö­zött az Új Ma­gyar­or­szág­ban, a Ma­gyar De­mok­ra­tá­ban, a Ma­gyar Nem­zet­ben, a Kép­más csa­ládi ma­ga­zin­ban.

 

Jeney Edit újságíró hosszan tartó, nagy önfegyelemmel és erős akarattal viselt betegség után 2018. június 5-én, 63 éves korában elhunyt. Amíg csak tehette, dolgozott, utolsó írása májusban jelent meg.

Református lelkészcsaládban született 1955-ben Kántorjánosiban. 1978-ban Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen matematikus diplomát szerzett, majd ugyanott egyéni levelezőként elvégezte a matematikatanár szakot. Középiskolai tanárként, később számítástechnikai szakterületen dolgozott. 1981 óta Miskolcon élt. Férjével egy leánygyermeket neveltek. A Budapesti Református Teológiai Akadémia levelező tagozatán megkezdett tanulmányait a rendszerváltás időszakában abbahagyta, és közéleti tevékenységet kezdett: 1989-ben létrehozta a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) miskolci szervezetét, melyet az országos egyesület felbomlásáig vezetett. 1990-ben jelentek meg az első cikkei, 1991-ben a Déli Hírlaphoz hívták, ahol 2002-ig dolgozott. Közben 1993-ban diplomát szerzett a Bálint György Újságíró Akadémián.

Cikkei jelentek meg többek között az Új Magyarországban, a Magyar Demokratában, a Magyar Nemzetben, a Képmás családi magazinban.

 

 

Több időszaki kiadványt, belső újságot írt, szerkesztett, pr-tevékenységet végzett. A Miskolci Keresztény Szemle című negyedéves folyóiratot 2010-től felelős szerkesztőként gondozta, de 2016-ban a második szám megjelenése után kénytelen volt lemondani. Hónapról hónapra megjelentek jegyzetei a Kulcs Magazinban, legutolsó írása a májusi számban látott napvilágot.

Nyugodjék békében!

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-tragikus-hir-erkezett-meghalt-jeney-edit/?source=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!