2017. április 24-től támogatást vehet igénybe szinte bárki akár tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet felújításra, sőt szinte bármire, felújításra, hőszigetelésre, új kazánra, fűtéskorszerűsítésre, ablakok cseréjére, kémény felújításra és még sokminden másra is



Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:  meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése szükség szerinti kialakítása;  járulékos munkálatok (kéményátépítés/kialakítás, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása);  energetikai tanúsítás/számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, a tulajdoni lap költsége.

A benyújtásra került pályázatok a benyújtás (nyilatkozattétel) sorrendjében folyamatosan kerülnek feldolgozásra. A pályázatok szakmai (környezet- és éghajlatvédelmi, műszaki, energetikai, közgazdasági) és pénzügyi szempontok szerint kerülnek értékelésre. A nem megfelelő hatékonyságú pályázatok elutasíthatóak az értékelői javaslatok alapján. A befogadott pályázatok a pályázatkezelői javaslatok alapján, régiós megbontás szerint, szakaszosan kerülnek miniszteri előterjesztésre.

A pályázatok feldolgozását ismertető részletesebb feltételeket a Pályázati Útmutató tartalmazza, mely elválaszthatatlan részét képezi a Pályázati Felhívásnak.
9. Támogatói Okirat
A támogatás felhasználása a döntést követően kiállított Támogatói Okirat (5. számú melléklet szerinti minta) alapján történik, mely dokumentum a döntési értesítővel egyidejűleg kerül elektronikus úton megküldésre.
10. Pénzügyi elszámolás
A pénzügyi elszámolásra vonatkozó részletes feltételeket a Pályázati Útmutató tartalmazza, mely elválaszthatatlan részét képezi a Pályázati Felhívásnak.
11. További információk
A pályázat benyújtásával kapcsolatban további részletes információ a Pályázati Felhívás elválaszthatatlan részét képező Pályázati Útmutató tartalmaz.
Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán érhető el.
Telefonszámok:
+36 70 945 4294, +36 70 945 4250, +36 70 945 6542, +36 70 424 1802
Telefonos ügyfélszolgálati idő:
Hétfő – Csütörtök: 8.00 - 16.00 Péntek: 8.00 - 14.00 E-mail: [email protected]
12. A pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató között eltérés mutatkozik, a Pályázati Útmutatóban foglaltak mérvadók. A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei a www.nfm.gov.hu elérhetőségen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján, továbbá a pályázati portálon a https://futeskorszerusites2017.nfsi.huelérhetőségen érhetőek el.

 

A támogatható tevékenységek körének részletes ismertetését a Pályázati Útmutató tartalmazza, mely elválaszthatatlan részét képezi a Pályázati Felhívásnak.
6. Elszámolható és Nem elszámolható költségek
Az elszámolható és a nem elszámolható költségek körének részletezését a Pályázati Útmutató tartalmazza, mely elválaszthatatlan részét képezi a Pályázati Felhívásnak.
7. A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával kerül benyújtásra.
Valamennyi beérkező pályázat regisztrálásra, iktatásra kerül, és egyedi azonosító jelet kap.
Pályázatot benyújtani 2017. június 06. 8:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén az NFM hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről. A közleményben megjelölt felfüggesztés időpontjától számított 24 órán belül lehetséges még a pályázatok benyújtása.
A Pályázókat pályázati díj nem terheli.
A pályázatbenyújtó felület elérhetősége: futeskorszerusites2017.nfsi.hu
8. A döntés folyamata

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!