Megdöbbentünk milyen árak vannak.



A tegnapi nap zárásaként arra az elhatározásra jutottunk a családdal, hogy kisétálunk a debreceni adventi vásárt megnézni. Nagyon kellemes volt a hangulat, a zene áthatotta a lelkünket, a finom illatok pedig meghozták az étvágyunkat. Egy kürtöskalácsos előtt álltunk meg először, csemegézni kicsit. Illetve csak csemegéztünk volna, mert közelebb lépve az árakat meglátva, majdnem leesett az állunk. Emberek, 1.900 Ft volt egy 25dkg-os kürtöskalács darabja! Négyünknek 7.600 forintjába fájt volna ez a kis édesség. Ez azért a mi esetünkben nem kevés pénz, így nem vettünk, hanem kicsit csalódottan tovább álltunk. 

Nem sokkal később megcsapott a finom sült kolbász illata. Mondanom se kell, hogy az egész család nagyon szereti, ropogós kenyérrel és mustárral. Viszont az előző esetből tanulva még mielőtt beálltunk volna a sorba, leellenőriztem az árakat. Az étlapot meglátva, hatalmas szomorúság lett úrrá rajtam. Egy kis darabka kolbász, ami maximum 20dkg ha lehetett 2500 forint volt. Tudom én hogy nagyon drága bérleti díj az árusoknak ilyenkor, de azért ez már mégis csak túlzás. 

A kolbászhoz az árban járt még egy szelet kenyér, de a mustár vagy amit kért mellé még az ember (majonéz, ketchup) pluszban még 200 forint lett volna. 


Ezen a ponton eldöntöttük a családdal, hogy a vásárból hazafele megállunk egy hentesnél és veszünk sütnivaló kolbászt, otthon pedig megsütjük, és 3 ezer forintból az egész család jóllakik. 

De ha már kijöttünk, akkor legalább igyunk egy forralt bort. Ebben a hűvös, nyirkos időben jól fog esni egy pohárral, kicsit felmelegítjük magunkat vele. A feleségemmel ketten vettünk 1-1 pohárral, aminek decije 300 Ft volt volt. Ugye 2 deci 600, kétszer két deci 1200. 

Még mielőtt hazaindultunk volna, utána jártam annak gyors, hogy ugyan mennyibe kerülnek a bérleti díjak ezeknél a bódéknál. Elképesztő drágák azt kell mondjam! A kolbászos 6 millió forintba kerül, a kürtös kalácsos 980 ezer forint, a forralt boros hely pedig 770 ezer forint. 

Szóval ezért vannak ezek az árak, mert ilyen hatalmas bérleti díjakat kell kifizessenek az önkormányzatnak. Ezekért az ételekért persze a külföldi emberek szó nélkül ki is fizetik az összegeket, mert meg sem kottyannak nekik ezek az árak, de mi lesz velünk magyarokkal? Mi az alsó és közép osztály képviselői képtelenek vagyunk ezt megfizetni!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!