A különböző vizsgálatok ezt mutatták ki.



Az Annals of Neurology szaklapban megjelent tanulmány szerint, 5 perccel a szívleállás után az agyban lévő idegsejtek még mindig működhetnek – közölte a hírt a newsweek.com.

A szakértők ugyanis a vizsgálatok alapján megállapították, hogy a halál beállta után a vizsgált személyek agyában még volt elektromos tevékenység, amelyet az idegsejtek működése válthatott ki.

Ez annak tudható be, hogy miután a szív leáll, a keringés még egy kevés ideig működik, így az idegsejtek a véráramból érkező oxigén utolsó adagjait képesek hasznosítani.

“Ez körülbelül 3 percig tarthat” – mondta Jens Dreier.

A Berlinben dolgozó professzor szerint azonban később az idegsejtek működése alább hagy, sőt teljesen lemerülnek. De ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne azokat feltölteni, akárcsak egy elemet. Ezt már Jed Hartings, a University of Cincinnati College of Medicine neurológusa állítja, csak az gond, hogy még nem lehet tudni, hogy egy esetleges feltöltést vajon kibírná-e az agy.

Eddig az orvosok úgy gondolták, hogy a halál után az agysejtek elhalása visszafordíthatatlan, de ez most úgy néz ki, hogy nem igaz.

“Ez egy rendkívül felfedezés. Korábban nem volt módunk az agy elhalásának diagnosztizálására, így nem tudtuk, hogy ha leáll az agyműködés, akkor azzal egyidejűleg tudat is vajon megszűnik-e” – közölte Hartings.

Ma a szakértők úgy gondolják, hogy ammennyiben a keringés, a szívleállás után 5 perc múlva helyreáll, akkor az illetőnek nagy esélye van arra, hogy idővel magához térhessen.

Forrás:

http://filantropikum.com/az-angyalok-uzenete-2018-marciusara/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!