Ekkor tér vissza a hidegfront.



100km/h széllökésekre kell készülnünk!
Kedd estig felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 6 fok között valószínű. Késő estére +2 és -5 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Riasztást adtak ki a viharossá váló szél miatt a Békéscsaba-Balassagyarmat vonaltól nyugatra és északkeleten.

A széllökések erőssége általában 65-80 km/h között alakul (a hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb 85-95 km/h körüli lökések is előfordulhatnak).

A várható széllökések miatt pedig csaknem az egész országa figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán kezdetben országszerte napos időre van kilátás, majd északnyugat felől felhősödés kezdődik. Helyenként a Dunántúlon eshet kevés eső, havas eső, hó. A nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban -6, +1, délután 1-7 fokot mérhetünk - írja előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön fagypont közelében alakulnak a minimumok, napközben 4 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északi és keleti megyékben kevés csapadék előfordulhat. Keleten kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Az északnyugati szél a Dunántúlon még többfelé élénk lehet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!