Mutatjuk a részleteket.

Többféle figyelmeztetést is kiadott péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyrészt jégesővel kísért heves zivatarok, másrészt felhőszakadások veszélye miatt van érvényben elsőfokú riasztás több megyében péntekre.

A met.hu-n található veszélyjelzés szerint Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében van esély arra, hogy heves zivatarok alakuljanak ki, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében:

Heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia / Forrás: met.hu

Számottevő területen várható azonban felhőszakadás. Hét keleti megyében figyelmeztetnek arra, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat:

Felhőszakadások lehetnek keleten / Forrás: met.hu

A kora délutáni órákban legvalószínűbben az ország északi részén várható jó eséllyel felhőszakadás.

Az OMSZ szerint pénteken az ország keleti, északkeleti felén elsősorban délutántól késő estig alakulhat ki helyenként zivatar. Zivatarhoz felhőszakadás, esetleg jégeső, erős vagy viharos széllökés társulhat. Az éjszaka második felében csak elenyésző eséllyel lehet délkeleten esetleg a Dunántúl délnyugati felén villámlás.

Szombat napközben előbb helyenként (főként a Dunántúlon és a középső megyékben), majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől (északkelet felé helyeződve) egyre több helyen várható zivatar (késő estig legkisebb valószínűséggel északkeleten). Heves zivatarra is van esély, amelyet viharos vagy károkozó szélroham, nagyobb méretű jég és felhőszakadás kísérhet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!