Ha már úgyis fedél van a fejünk felett, akkor esetleg ez a hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig csak a moháknak szolgált élőhelyként és, hogy rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Elon Musk új, napelemes tetője sokkal hatékonyabb lesz, mint eddig bármi!

Ha már úgyis tető van a fejünk felett, akkor esetleg az egész hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig arra volt jó, hogy megéljen rajta a moha, és rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Ez volt az alapelv, amikor kitalálták a napelemes tetőt.

Ráadásul a különleges napelemes tető nem csak akkor üzemképes, amikor jó idő van, és verőfényes napsütés, hanem akkor is, mikor borult idő van.

A Tesla az elkövetkező években azt tűzte ki célul, hogy minden háztartása eljusson. A napelem felület állítólag sokkal hatékonyabb, mint a sima, eddig gyártott napelemes felületek nagy része.

 

98%-os hatásfokkal működik, vagyis csak 2% energia vész el a rendszerben, ezen még dolgoznak, hogy ezt is le tudják csökkenteni nullára.

Korábban már volt szó arról, hogy a napelemes technológiák alapvetően drágák, mivel az árukat a hosszabb „használat” setén fogja kiélvezni az ember, mivel csökkentik a háztartási költségeket.

Azonban Elon Musk szerint még olcsóbb is lehet, mintha hagyományos cseréptetőt építenénk.

És ez még messze nem minden, mert úgy néz ki, az áramtermelés csupán járulékos haszon hiszen a Tesla-cserép ezen kívül is tényleg kiválóan teljesíthet.

Szeretnél egy tetőt, ami jobban néz ki, mint a hagyományos tetők, kétszer olyan tartós, olcsóbb, és nem mellesleg villamos energiát termel? Miért is akarnál mást?

– teszi fel a kérdést a Tesla alapítója és vezérigazgatója.

Ráadásul a napelemes cserepek szint ugyanúgy néznek ki, mint egy igazi cserép, annyi különbséggel, hogy kinyithatóak, amit természetesen egy vezérlőpanelen keresztül lehet majd szabályozni.

Hogymilyen mértékben termelhető, illetve takarítható meg energia ezzel a megoldással, azt nem tudni, de az előzetes becslések szerint, ha nagy rendszert épít az ember, akár azt egész ház áramellátását képes ellátni.

Viszont mindez azt jelenti, hogy nemsokára beindulhat a technológia tömeggyártása, ami akár az első igazi, lakossági szintű áttörést is meghozhatja a megújuló energiaforrások használatának terén. Végre.avilagtitkai.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!