Érdekes elgondolkodni rajta.



“Teljesen váratlanul következett be a válásom. Ez történik, mikor 18 évig nem vagy otthon” – nyilatkozta Lee Trevino, professzionális golfjátékos.

A sportoló mondata is remekül rámutat arra, hogy milyen mulasztások, hibák miatt futhat zátonyra egy házasság. Ami a 77 éves Trevino-t illeti, ma már boldog házasságban él második feleségével, Claudiával, 23 éve.

A válások többsége szinte mindig személyes támadásokba fullad, így az ügyvédeknek gyakran a pszichológia eszköztárát is alkalmazniuk kell a jogi mellett. Egy válás, ha nincs közös megegyezés, nagyon hosszúra tud nyúlni, és ilyenkor az ügyvédek saját szemükkel láthatják az emberi természet leggonoszabb tulajdonságait felszínre bukkanni.

Hogy miért végződik szinte minden második házasság válással, kiderül az alábbi 7 dologból, amire mindenképpen érdemes odafigyelni!

1. Szokatlan csend

A jó kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy egy házasság megfelelően tudjon működni. A válóperes ügyvédek szerint ha mindkét fél beszünteti a beszélgetést, akkor ott nagy baj van, és a házasság sorsa megpecsételődni látszik.

2. Folyamatos kontroll

Az együttélés csak akkor lehetséges, még házasságban is, amikor a felek igyekeznek egyforma mértékben kivenni a maguk részét a munkából, de azt a hibát nem követik el, hogy irányítani akarják a másikat. Ha ez mégis bekövetkezik, sok jóra nem lehet számítani. Az eltitkolt pénzösszegek, bankszámlák aláássák a bizalmat a házastársak között, ami így könnyen váláshoz vezethet.

3. Függőségek

Joan Bibelhausen ügyvéd, a Family Lawyer Magazin lapban a következőket írta: “A praxisom során nagyon sok válás következett be az alkohol-, drogfüggőség, szerencsejátékozás és kényszeres viselkedés miatt.“

Az alkohol- és drogfüggőség még kezelhető problémák, de a kényszeres betegségeket sokkal nehezebb elviselni, ezért gyakran az egyik fél már nem bírja tovább és válni akar.

4. Pénzproblémák

A pénzügyek megbeszélése egy házasságban ugyanolyan fontos, mint a szerelem, az érzelmek, hiszen ez is a kölcsönös bizalomra épül, ami ha nincs meg, akkor a közös élet gyakorlatilag lehetetlenné válik.

5. A közös célok, vágyak hiánya

Gyakran hallani a mondást, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igen ám, de az is igaz, hogy az ellentétek viszont nem mindig tudnak egymás mellett maradni.

Lisa Meyer kaliforniai válóperes ügyvéd szerint: “Igaz lehet, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ami a szerelem tekintetében pozitív dolog lehet, viszont a házastársi kapcsolat megtartásában már kevés lehet.”

A különböző emberek különböző dolgokat is kedvelnek, és ez előbb-utóbb szakadékot képez a párok között.

6. Az érzelmi elhidegülés

A házasság elején még mindkét fél tele van érzelemmel, szerelemmel, törődéssel, közelséggel, de évek alatt, ha a házastársak nem dolgoznak azon, hogy kapcsolatuk meghittségét megőrizzék, elkülönülnek, elhidegülnek egymástól, és párhuzamos életet kezdenek élni, ami a válás előszobája.

7. Ha a munka az első

A boldog házasok azt mondják, hogy a család az első. Viszont mikor az egyik fél munkamániássá válik, és csak a karrierjével van elfoglalva, akkor az nem jó előjel. Ha a pár megtudja beszélni egymással a problémákat, a házasság még megmenthető, de ha egyik fél nem hajlandó erre, akkor a válás esélye megnő.

Forrás:

http://filantropikum.com/tapasztalt-ugyvedek-szerint-ez-a-7-dolog-elore-jelzi-a-valast/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!