A tél még csak most ér ide.

Még mindig nincs vége a télnek, pedig már szinte az utosló napokat kellene rúgnia. Szibériai hideg is lehet a hétvégén. 

Péntekig tart még a csapadékot hozó mediterrán ciklon, ami miatt a nyugati, délnyugati megyékben akár 25-35 centiméter hó is leeshet. 

Az időkép információi szerint délkeleten, keleten inkább eső, havas eső lehet jellemző. Északkeleten várható a legkevesebb, csapadék, ott például csütörtökön a felhőzet is felszakadozhat, a legtöbb délnyugaton esik majd.

Ha valaki sétára indulna, teheti már akár hajnalban is, hiszen a hajnalok még nem lesznek túl hidegek, jellemzően -4, +1 fokos minimumokat mérhetünk, míg napközben nyugaton alacsonyabb (-1, 0 fok körüli), keleten magasabb értékekre számíthatunk, itt csütörtökön akár 6-7 fok is lehet. A szabadtéri programokkal viszont vigyázni kell, hiszen az északi-északkeleti szél sokfelé élénk, északkeleten, valamint szerdán és csütörtökön nyugaton is erős lehet, hófúvás is kialakulhat.

Még most sem késő beszerezni egy jó meleg csizmát, ha eddig elmulasztottuk a melegebb napok miatt. Érdemes lesz beruházni, hiszen szombaton megkezdődik a szibériai eredetű hideglevegő áramlása. Szombat hajnalra délnyugaton is megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet. Napközben, bár sok lesz a napsütés, -1, +4 foknál már sehol sem lesz melegebb. Ezt pedig az élénk, keleten erős északkeleti szélben még hidegebbnek érezhetünk.

De még itt sem késő még egy kesztyűért elszaladni a boltba, hiszen vasárnap is jól jöhet, amikor hideg hajnalokra készülhetünk. A legtöbb helyen -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, de a derült, szélcsendes, hófedte tájakon -20, -18 fokos minimumok is előfordulhatnak, elsősorban a jövő hét első napjaiban. Még napközben is fagyokra lehet számítani, a legmelegebb órákban is csak -8, -2 fokot mérnek majd.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180221-ujabb-lehulesre-lehet-szamitani-a-hetvegen-akar-15-fok-is-lehet.html

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!