Megdöbbentő, hogy még mindig így áll a sírja.

Szív­szo­rító ál­la­po­tok ural­kod­nak Cze­i­zel Endre sír­já­nál! Sch­muck Andor is nagy tisz­te­lője volt az or­vos­nak, őt is el­szo­mo­rítja, amit a te­me­tő­ben lá­tott.

Idén áprilisban töltötte volna be 83. életévét a világhírű genetikus, akit az Óbudai temetőben helyeztek végső nyugalomra még három évvel ezelőtt, augusztusban. Az elhunyt professzornak azóta sincs síremléke, pedig Czeizel Endre nagycsaládos ember volt. Mégsem gondoskodik senki arról, hogy méltó körülmények között nyugodhasson. Összesen öt gyermeke született: kétszer házasodott, valamint 2001-ben ismerkedett meg a nála 43 évvel fiatalabb joghallgatóval, Dórával, aki Andrással és Fannival ajándékozta meg. A szerető viszont nem járhat el a temetői ügyekben, a család ugyanis megtiltotta. A -nak még júniusban nyilatkozott a tudós szerelme, aki elmondta: ő is mindig szomorú lesz, ha meglátja a sírt.

'Nem tudok semmit a temetői állapotokról, én nem intézkedhetek. Annak idején nem volt beleszólásom még a temetésbe sem' – mondta szűkszavúan.

Czeizel családja viszont nem tesz semmit, és ez sokaknak fáj. Tavaly nyáron az orvos egyik nagy tisztelője, Andrea tette rendbe a sírt, aki gyermekei nyaralási pénzéből vett el, hogy virágokkal ültesse be nyughelyet. Schmuck Andor is az orvos nagy tisztelője volt, akit a napokban elkísértünk a temetőbe. Szerette volna leróni tiszteletét az elhunyt professzor emléke előtt, a temetés óta most, Czeizel születésnapja környékén volt ott először.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen intézkedéseket tesz a politikus, a  napilap keddi számából megtudhatod!

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-czeizel-endre-meltatlan-korulmenyek-kozott-nyugszik

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!