Megdöbbentő, hogy ilyen megtörténhet.



Egy egészségügyi szakembert letartóztattak, mert megölt nyolc kisbabát, hat másikkal pedig megpróbált végezni a kórházban.

 

A Chesire-i rendőrség szerint a nő letartóztatása „jelentős előrelépés” volt az ügyben. A hatóságok 17 újszülött halála miatt indítottak vizsgálatot, akik 2015 márciusa és 2016 júliusa között hunytak el. Egy rendőrségi szóvivő 15 „nem halálos összeomlásról” is beszámolt.

 

A kórház szóvivője nem nyilatkozott arról, hogy a személyzet többi tagja közül felfüggesztettek-e valakit, és a tettes pozícióját sem hozták nyilvánosságra.

A nyomozók elmondása szerint a vizsgálat „rendkívül összetett és nagyon érzékeny” és a hatóságok mindent megtesznek, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a tragédiákat.

A rendőrség 2017 májusában kapott bejelentést, akkortól kezdve vizsgálják nyolc baba halálát, azóta még kilenc újszülött halálára derült fény.

Tavaly a chesteri kórház is aközé a 21 kórház közé került, amelyeket az átlagosnál magasabb halálozási ráta miatt kezdtek vizsgálni – írja a BBC.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!