Ezekben a városokban már hatalmas vihar tombolt.



Az Időkép.hu radartérképe így nézett ki vasárnap este hat órakor, egy nagyobb viharzóna tartott Budapest felé, Óbudán hét órakor el is kezdett dörögni az ég:

Este hét óra után azt lehetett tapasztalni, hogy Budapestre nem csapott le olyan túl nagy zivatar, inkább a szelét lehetett érezni, és a dörgéseket, ellenben Székesfehérvár és Hatvan fölött nagy kiterjedésű piros foltok éktelenkedtek.

A csapadékzóna már korábban belépett az ország területére északról. Ezekben a városokban volt hat órakor zivatar: Bábolna, Bicske, Dorog, Esztergom, Hatvan, Kisbér, Nagymaros, Oroszlány, Szob, Tatabánya, Visegrád, Zsámbék.Fél hétkor pedig ezeken a helyeken jelzett nagyobb zivatart az Időkép: Biatorbágy, Bicske, Budakalász, Dunakeszi, Fót, Göd, Lőrinci, Mór, Nagymaros, Oroszlány, Pásztó, Pilisvörösvár.

A vihar Győrben és a környékén már jóval korábban kitombolta magát.

A vasárnapi előrejelzések alapján lehetett tudni, hogy az északi megyékben viharok fordulhatnak elő ezen a napon, estére ezek meg is érkeztek. Egy hidegfront tör be ezáltal az országba, ami a Met.hu szerint nem hűti le a időt

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!