Nem is kicsit befolyásolja az életünket.



Minden egyes bolygónk hatást gyakorol az életünkre, akkor pont a legfontosabb csillagunk maradna ki a sorból? Bizony, a születési percedben neked is eldőlt, éppen milyen bolygók uralkodtak az égen, és milyen hatást gyakorolnak majd az életedre. Ez az elemzés teljesen személyre szabott, de általánosságban meg tudjuk mutatni, hogy a Nap miként hat rád – horoszkópod alapján!

Kos

A kosokra nagyon erős hatást gyakorol a Nap, nem csoda, hogy ők vérbeli tűzjegyűek.

A kosok idejében kezdődik a naptári tavasz, hiszen március 21-én lép be a Nap a kos csillagjegybe, és ezzel nem csak az új évszak, hanem az új asztrológiai év is kezdetét veszi.

Ennek köszönhető, hogy a kos jegy szülöttei rengeteg energiát zsebelhetnek be a Napból, és aktívak lesznek, mikor az ismét uralkodó állásba kerül.

Azonban ahogy ez az energia átcsaphat tettrekészségbe, úgy válhat türelmetlenséggé, ami szintén nem idegen a kos csillagjegyűek számára.

 Bika

A bikák a naptól leginkább az élet élvezetét, a gazdagság, anyagi stabilitás iránti igényt kapták.

Bár mindig két lábbal állnak a földön, és megbízhatóak, azért a bikák hónapjában is nagy szerep jut a Napnak, hiszen kezd kibontakozni, erősödni a tavasz: az általa közvetített tulajdonságok is előtérbe kerülnek.

A bikák emiatt jellemző módon kedélyessé, jó kedvűvé válnak, szeretteik számára szívesen adakoznak.

Azonban, ahogy elhagyja a Nap a jegyüket, visszatér földhözragadt énük: általánosságban véve lassúak, makacsok és ismét rugalmatlanok lesznek.

 Ikrek

Nem csoda, hogy az ikrek olyan közvetlen,boldog, szertelen jegy!

Ebben az időszakban már magasan jár a Nap az égen, egyre közelebb a forró nyár, és ez az ikrek számára biztosítja a nyitott személyiséget.

Pontosan úgy, hogy a legtöbb ember nyáron sokkal kedvesebb, közvetlenebb lesz, az Ikrek magától értetődően hordozza magában ezeket a vonásokat.

Nagyon jellemző rájuk a kreativitás, a simulékonyság, azonban pont emiatt válhatnak túlságosan szertelenné és megbízhatatlanná.

 Rák

A rákok érzelmi síkon mozognak, és nagyon változékony a hangulatuk – bizony, ezért a legtöbbször a Nap a felelős.

A rákok bolygója a Hold, ami sokszor ellensúlyozza a Nap hatását.

Elegendő csak a Hold-és Napfogyatkozásra gondolni…

A rákok egyszerre kedvesek és zárkózottak, vidámak és sértődékenyek, optimisták és pesszimisták.

Alapvetően családcentrikusak, de érezniük kell, hogy fontosak, különben elhatalmasodik rajtuk a mártíromság, és ez a kettőség összességében véve is megfigyelhető a teljes személyiségükben.

 Oroszlán

A Nap a Naprendszer középpontja, és az oroszlánok uralkodó „bolygója” a Nap – ezzel kellően sokat elmondtunk erről a csillagjegyről.

Rengeteg energiát, erőt és csillogást kapnak a Naptól, azonban melegséget is, amivel beragyoghatják az emberek életét.

Feltéve, hogy inkább optimista és pozitív énjük kerül túlsúlyba, és jóra használják az energiáikat.

Kitartásra, vállalkozó szellemre is szert tesznek a Nap segítségével, azonban ezzel együtt megkapják a hiúságot és a büszkeséget is, ami bizony nem mindig pozitív értelemben kíséri végig az életüket.

Szűz

A szűz csillagképben már hanyatlani kezd a Nap ereje, és ezt nem csak abból a szempontból érzékeljük, hogy beköszönt az ősz.

Ebben az időszakban már mindenkivisszafogottabbá, lassúbbá és megfontoltabbá válik, hát még a hónap szülöttei!

A Nap és a szűz csillagkép eredménye egy precíz, szorgalmas jegy, akik nagyon erősen törekednek a gyakorlatias megoldásokra, ugyanakkor nem szeretnek központi szereplőkké válni.

Van egy negatív vonatkozása is ennek az időszaknak: az aratással szimbolikusan összekötött elmúlás, aminek értelmezéseképpen a szüzek sokszor megközelíthetetlenné és melankolikussá válnak.

Mérleg

A mérleg jegyűek már javában ősszel születnek, éppen a csillagászati év közepén.

Ez is erősen közrejátszik abban, hogy a jegy szülöttei mindig, mindenben a harmóniára, az összhangra, az arany középútra törekszenek.

A Napot illetően részben jelképezik az elmúlást, hiszen a legkevésbé sem égető sugaraknak köszönhetően beérnek az utolsó gyümölcsök is, kezdődik a visszavonulás, a befelé fordulás időszaka.

Emiatt a mérlegek is érzelmes, kiegyensúlyozott lelkek, akik rendszerint hajlamosak arra, hogy ne csak előre, hanem hátra is sűrűn tekintsenek.

Skorpió

Ebben az időszakban készülődik a természet a visszavonulásra, a téli álomra, és emiatt tartjuk annyira megközelíthetetlennek és sokszor ridegnek a skorpiókat.

A természetben a Nap már nagyon gyenge, mondhatni erőtlen. Akkor hogyan lehetnek a skorpiók mégis ilyen határozottak?

Nos, pontosan azért, mert a Napból nem kapnak elég energiát, kénytelenek saját lehetőségeikhez mérten, szinte a semmiből felépíteni az életüket.

A skorpiókban találkozik az elmúlás és a romboló erők energiája, valamint a befelé fordulás, a szellemi erők felé való törekvés ereje. Ettől lesznek olyan különlegesek, és emiatt lehetnek egyszerre hihetetlenül gonoszak, és végtelenül figyelmesek is.

Nyilas

A nyilas csillagkép az ősz utolsó ciklusát öleli magában, azonban itt már a természet sem dacol a megváltoztathatatlannal, mindenki „beletörődik”, hogy ez az év is elmúlt sőt, ideje köszönteni a telet.

Ez az időszak egyfajta megnyugvás mindenki számára, így a hónap szülöttei sem mondhatóak túlságosan hevesnek, de azért erősnek mindenképpen.

Ők azok, akik a fejlődésre, az előre tekintésre koncentrálnak, és szintén a befelé fordulásra figyelmeztetnek.

A csillagjegyet is egy felfelé mutató nyíl határozza meg, ami arra utal, hogy ideje magasabb távlatokba törekednünk.

A nyilasokat – bár tűzjegyűek –, egyáltalán nem uralja a Nap sőt, sokak szerint ez az időszak éppen a világosság kereséséről szól.

Bak

A bak időszak kifejezetten hűvös, rideg, sokszor hosszú ideig nem is látjuk a Napot, nemhogy érezzük a melegét.

Emiatt van az, hogy a bak jegyűek is gyakran távolságtartóak és igazán nehéz közel férkőzni hozzájuk.

Ebben az időszakban találkozik egymással a legrövidebb nappal és a leghosszabb éjszaka, ami nagyon jól bemutatja, mi jellemző erre a néhány hétre, és úgy általában a csillagjegy szülötteire.

Ekkor a Nap háttérbe vonul, a Föld pihen, éshideg nyugalom várja a még kissé távoli, tavaszi újjáéledést.

Vízöntő

Mindaz, ami a bak csillagjegyében csak sejtetni engedte a kezdetet, a vízöntő jegyében változásnak indul.

Lassan erősödik a Nap, bár még gyenge, de már érezhető a hatása. Hamarosan véget ér a teljes ciklus, és kezdődhet elölről a vándorlás.

A vízöntő hullám-jelképei is részben onnan erednek, hogy ebben az időszakban már gyakran megindul az olvadás.

Azonban a vízöntők még mindig inkább agondolkodást szimbolizálják, a „lassú víz, partot mos” alapelv szerint élnek, és nem túlságosan tettre készek.

Ezen nem is nagyon kell csodálkozni, ha arra gondolunk, hogy január és február között még mennyire gyengének érezzük a Napot.

Halak

Végre ismét erősnek mondható a Nap, de legalábbis érzékelhető az ereje, és ez már a halak jegy szülötteire is hatást gyakorol.

A természetben megindul a magok csírázása, nem véletlen tehát, hogy a víz, a halak lételeme, olyan sok helyen a termékenységjelképe.

Erre az időszakra – akárcsak a halakra – nem jellemző a kirobbanó energia, a változásoksokkal inkább a mélyben, a föld alatt mennek végbe.

Ugyanez igaz a csillagjegy szülötteire: ők sokkal inkább érzelmi lények, megfigyelők és nyugodt személyiségek. Ez az időszak előkészíti azt a kirobbanó energiát, ami majd a kosokra annyira jellemző lesz.

Forrás:

https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/ezoter/nap-hatasa-csillagjegyedre/129397?page=6

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!