Ez mindenkire vonatkozik.

 

Húsvét alkalmából kisfilmmel kampányol a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas járművezetés ellen.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet szentel a közlekedési balesetek megelőzésére és az ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

A rendőrség honlapján kiemelik: az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Már egy pohár szeszesital fogyasztás hatására is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok. Ittas állapotban a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is - közölte a rendőrség.

Forrás:

https://infostart.hu/belfold/2018/03/30/fontos-rendorsegi-uzenet-a-locsolkodoknak

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!