Sok nő nem tud erről, pedig hasonló bajjal küzd...



Sok nőt érint világszerte a fájdalmas menstruációval járó endometiózis, mégsem beszélnek róla. Bocskor Bíborka felvállalta, hogy ő is ezzel küzd, szeretné, ha a nők nem éreznék magukat egyedül. 

Az endometriózis rengeteg nőt érint a világon, de sokan maguk sem tudják, hogy ez a problémájuk. Pedig nagyon sok, szörnyű fájdalommal járó menstruáció mögött ez áll, csak senki nem veszi komolyan a tüneteiket. Ezért van szükség arra, hogy beszéljünk a betegségről.

Bocskor Bíborka úgy döntött, felvállalja, hogy ezzel a problémával küzd, szeretné, ha senki nem érezné magát egyedül. Eszméletlen pánik volt bennem, hogy mik ezek a fájdalmak, honnan jönnek, nem tudtam elfogadni, hogy ez normális.Ahogy egyre több nő történetét elolvastam, annál inkább megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Ezért is éreztem azt, hogy fel fogom vállalni ezt a betegséget' - mondta Bíborka, aki évekig küzdött a fájdalmas panaszokkal, mire hivatalosan is diagnosztizálták nála a betegséget. A Megasztár egykori üdvöskéje és a Magashegyi Underground frontembere egy életmódváltás után ma már tünetmentes, és a családalapítást tervezgeti. 

Endometriózis

Egyelőre nem ismert, hogy mi válthatja ki a betegséget. Az endometriózissal küzdőknél a méhnyálkahártya szövete kerül a méhen kívülre. A méhen kívüli szövetek havonta ugyanúgy megvastagszanak és kilökődnek vérzés formájában, mmint a méhen belüliek, csakhogy a testből a vér nem tud távozni. Ez a betegség fájdalommal jár, különösen a menstruáció idején, de sőlyos következményei is lehetnek: meddőséget okozhat.

Forrás:

http://www.life.hu/drlife/20170721-bocskor-biborka-endometriozissal-kuzd.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!