Megdöbbentő fordulatot, hozott az eredmény.

Budapest — Döbbenetes információhoz jutott a Blikk a soroksári kocogó nő megölésével kapcsolatban.

Hirdetés

Miután a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje áttanulmányozta az ügy több ezer oldalnyi iratanyagát, kiderült: Gyurik Krisztinát (†36) bestiális támadója az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint nem erőszakolta meg.

– A szakértő ezen megállapítása rengeteg kérdést felvet az üggyel kapcsolatban. Eddig ugyanis az indíték egyértelműen a szexuális erőszak volt, így azonban ez a továbbiakban már nem igaz – közölte lapunkkal dr. Lichy József.

Úgy tudjuk, az édesanya holttestén több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban nem ott, hanem az áldozat egy személyes holmiján találtak. Gyilkosa Krisztinát lemeztelenítette, ruhái a mai napig nem kerültek elő. Mobiltelefonját öt év után egy börtönletétben találták meg a nyomozók.

Krisztina holttestét egy fás-bokros területen találták meg

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én munka után hazament soroksári otthonába, majd – miután végzett a házimunkával – kocogni indult. Mindig ugyanazt a távot tette meg, így a fia és férje pontosan tudta, mikor kell megérkeznie. Miután ez nem történt meg, a keresésére indultak. A nő férje, Kardos Lajos a rendőrökkel együtt találta meg a házuktól pár kilométerre lévő fás-bokros területen Krisztina holttestét. Az asszonyt a gyilkosa futás közben ragadta el, majd egy kötéllel megfojtotta. Krisztina küzdött az életéért, így több sebet is ejtett kegyetlen támadóján, akinek így a DNS-mintája a helyszínen maradt.

A rendőrség hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos felkutatását, minden létező módszert megpróbáltak, öt évig mégsem találták az elkövetőt.

Áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten rögzített anyagmaradványok és az öt éve betörés és lopás miatt börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája között.

R. Szilveszter állítja: látta, hogy megtámadták a nőt, és ő csak segíteni próbált rajta

A pesterzsébeti kötődésű férfi azt elismerte, hogy az adott időben a helyszínen járt, azt azonban tagadja, hogy ő oltotta ki a családanya életét. Vallomást nem tett, de állítja, hogy egy férfi bántalmazta a nőt, ezért odament, behúzott párat az erőszakoskodónak, majd továbbállt. Arról – mint a rendőröknek mondta – fogalma sincs, hogy távozása utána mi történt a nővel.

Hiába kérte a nő férje

Krisztina férje, Kardos Lajos megdöbbent, amikor értesült róla, hogy a gyilkosság előtt vélhetően nem történt nemi erőszak.

– Kértem a rendőrségtől az orvos szakértői papírokat, de nekem nem adták oda. Amennyiben valóban nem erőszakolta meg a támadója Krisztit, ez egy pici megnyugvást jelentene nekem, hisz akkor legalább azt a borzalmat nem kellett átélnie szegénynek – mondta lapunknak Kardos.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!