Az emberek nagyrésze csak az eper finom édes bogyóját fogyaszta pedig a többi része is nagyon hasznos lehet...Azonban a Padova Egyetemen végzett kutatás szerint ez a kis szárrész nagyon sok hatóanyagot tartalmaz, ezért kár lenne megszabadulni tőle.

A legegyszerűbb felhasználási módja, ha teát készítesz ezekből a részekből. Lássuk mire jó az ilyen eperfőzet.

1. Javítja az emésztést

Serkenti az emésztést, megszünteti a puffadást, az émelygést, és a görcsöket, ezért ne dobd ki ezen szár részeket.

2. Vízhajtó

A növény ezen része természetes vízhajtó hatással rendelkezik, de emellett még védelmet nyújt a kórokozókkal, a májbetegségekkel, az epeproblémákkal és a magas vérnyomással szemben.

3. Enyhíti az ízületi panaszokat

Ha az ízületeid gyakran fájnak, begyulladnak, érdemes kipróbálnod ezt az eperszáras teát, hiszen a benne rejlő hatóanyagok védik az ízületeket, megakadályozva a begyulladásukat.

4. Megfázás, láz

Az eper gyökeréből készített por jót tesz a légutak egészségének, ezért érdemes gargarizálni ezzel a készítménnyel, és a szárból készült tea rendszeres fogyasztásával a köhögés is csillapodni fog.

5. Vitaminok

Az eper levelében sok C-vitamin, kalcium és vas található, amelyek rendkívül fontosak az egészséges szervezet működése szempontjából.

6. Savanyúságnak is jó

Pár eper szár részt moss meg, tedd bele egy edénybe, locsold meg kevés borecettel, és egy perc múlva máris kész a finom savanyúság.

Forrás:

http://filantropikum.com/el-ne-dobd-az-eper-szarat-mert-sok-problemara-jelent-megoldast/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!