A legfontosabb információk összegyűjtve...



A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik. 2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az utalványokat. Televíziós felvilágosító kampány is indul az Erzsébet-utalványokról - írja az MTI.

A szükséges 2,7 millió darab utalványból az utalványforgalmazó Zrt. eddig több mint 2,5 milliót már elkészített és azokat el is juttatta a Magyar Postához, a hiányzó mennyiség gyártása a napokban befejeződik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója.

Felhívta a figyelmet, hogy a borítékokat az átvételt követően óvatosan kell kinyitni a sérülések elkerülése érdekében. A borítékokban hat darab utalvány található, négy 2000 forintos és két 1000 forintos. 

Az utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni élelmiszerek, valamint melegkonyhás vendéglátóhelyeken meleg étel vásárlására. A nyugdíjasok számára az országban 60 ezer elfogadó hely áll rendelkezésre. Matrica jelzi azokat a boltokat, vendéglőket, amelyekben felhasználhatók - mondta Rétvári Bence. 

A logisztikai igazgató az Erzsébet-utalványok gyártási folyamatáról elmondta: az utalványok gyártása után egy gép automatikusan összepárosítja azokat az érintettek címével ellátott borítékokkal, és a rendszerből a már lezárt, Erzsébet-utalványt tartalmazó borítékok kerülnek ki. Ezt követően a borítékokat egységcsomagokba rendezve adják át naponta a Magyar Postának.

Hétfőn egyhetes kampány indul a közszolgálati és kereskedelmi televíziókban egyaránt látható lesz, azokban a műsorsávokban, amelyeket a leggyakrabban néznek a nyugdíjasok. Akinek kérdése van az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, a 18-18-as telefonszámon kaphat felvilágosítást.

Fotó: erzsebetutalvany.hu
MTI

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!