Örömhír érkezett a nyugdíjasoknak.



Mindannyian erre vártunk! Biztosak voltunk benne, hogy Orbán Viktor és kormánya idén sem hagyja út szélén a nyugdíjasokat. Az örömhírt nem más, mint Novák “egyedülálló szülő ne vállaljon gyereket” Katalin jelentette be.

Hétfőn (december 3-án) megérkeznek az átutalással folyósított decemberi nyugdíjak a bankszámlákra, és a posta szintén megkezdi a kézbesítést – jelentette be Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A politikus szerint a biztonságérzetet akarják növelni azzal, hogy az ünnepekre tekintettel az esedékesnél korábban juttatják pénzhez az érintetteket – írja az MTI.

A kormány mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok is biztonságban érezhessék magukat. Emiatt kötöttek velük 2010-ben megállapodást, amelyben megígérték, hogy a juttatásuk megőrzi a vásárlóértékét. Ezt nem csupán betartották, de túl is teljesítették: a nyugdíjak reálértéke több mint 10 százalékkal nőtt, nominálisan 30 százalékkal lett magasabb az összegük – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.

Úgy döntött tehát a kormány, hogy idén nincs szükség a 10 ezer forintos segítségre, elegendő az is, ha – elnézést a kifejezésért – befogják a nyugdíjasok száját az előbb folyósított nyugdíjjal.

Ilyen formában tehát mindenki ugyanazt a pénzt kapja meg, amire egyébként is jogosult, csak a kormány megadja azt a privilégiumot, hogy a nyugdíjasok előbb költhetik el azt, ami jár nekik.

Semmiféle plusz juttatásról nincs szó, mégis, egy szubjektív örömérzetet nyújt a kormány gesztusa az időseknek, ezzel is elterelve a figyelmet arról, hogy Orbán Viktor nem tartotta fontosnak az Erzsébet-utalványok kiosztását. Nem is csoda, hiszen jelenleg nincsenek választások, ilyenkor jó lesz az a pénz a stadionok falaiba is.

Ezt hívják nettó parasztvakításnak…

Oszd meg ezt a cikket, ha téged is felháborít, hogy a kormány megpróbálja jótettként beállítani az alanyi jogon járó nyugdíjak kiutalását!

Forrás:

http://ellenszel.hu/2018/12/03/varatlan-bejelentes/?fbclid=IwAR1E85CbqrofSFqOwteR0GyAh9pPpaoxDNtZ6qfPj7GVlRNWi3V-OR3jB4E

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!