Nem semmi, ami érkezik.



ELKÉPESZTŐ, MILYEN IDŐJÁRÁS JÖN SZOMBATTÓL. KÉT HÉTEN ÁT ILYEN LESZ

Íme a  rövid távú előrejelzés :

A hét második felében sok napsütésre számíthatunk és a nappali felmelegedés is erősödik, helyenként akár a 25 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Szerdán délután az északi területeken sok felhő lesz az égen, délen a napos időszakok lesznek túlsúlyban. Erős lesz a nyugati szél. 12, 17 fokra számíthatunk.

Csütörtökön délelőtt az északnyugati területeken közepesen felhős, másutt gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután a több órás napsütés mellett közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban északkeleten fagypont alá hűlhet a levegő, a délutáni csúcshőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat.

Pénteken délelőtt jellemzően derült lesz az ég, csupán kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Délután szikrázó napsütés várható, a nappali felmelegedés erősödik. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Szombaton délelőtt jellemzően gyengén felhős lesz az ég, a délnyugati területeken növekedhet meg erőteljesen a felhőzet. Délután a Dunántúlon közepesen felhős, a Duna vonalában és attól keletre gyengén felhős, derült lesz az ég. Délnyugaton egy-egy zápor kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Vasárnap erőteljesen megnövekszik a felhőzet, szórványosan záporok, néhol zivatarok kialakulhatnak. Élénk lesz a déli szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn a több órás napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, helyenként záporok kialakulhatnak. Változó irányú szél lesz. 16, 21 fokra számíthatunk.

Kedden napos, gyengén felhős időre van kilátás, az északi területeken lehet több felhő az égen, itt záporok kialakulhatnak. A nappali felmelegedés erősödik, az ország déli részein nyárias lesz a délután. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szerdán a több órás napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű, egy-egy futó zápor kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 19, 24 fok várható.-írja az idojaras.hu

Rég volt ilyen.-írja a BLikk.

Aztán – ha a diagramra pillantunk – majd’ két hétig jön a kiegyensúlyozott időjárás. Nagyjából ugyanakkora maximum és minimum hőmérsékletekkel.

 

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!