Hatalmas fordulat.



Nincs a véres kötélen B. László ügyvédjének, egyben nagybácsijának DNS-e: dr. Brodmann Péter szerint nem lehet akadálya annak, hogy ismét unokaöccse, B. László védelmére keljen a VV Fanni-gyilkosság ügyében!

Mint azt júniusban megírtuk, hosszú hónapok várakozása után végre elkészült a csomagtartóban talált kötélről vett DNS-minták vizsgálata. Akkor pontos eredményeket nem közöltek, de a Bors most arról számolt be, hogy a vizsgálat kiderítette: mivel a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László nagybátyjának DNS-e nincs a kötélen, így a lány meggyilkolásával vádolt férfi ügyvéd nagybátyja, dr. Brodmann Péter ismét védhetné B. Lászlót.

A véres kötélen egyébként, amellyel az egykori valóságshow-szereplőt meggyilkolhatták, két DNS-t találtak, a genetikusok pedig hónapok óta vizsgálták, hogy B. László mellett kié lehet a másik. Korábban a gyanúsított családjának körében kutakodtak a nyomozók, s B. László családjának minden férfi tagjától vettek mintát, s az ügyvéd nagybácsi kivételével mindenki megnyugodhatott. Dr. Brodmann Péter pedig csak most értesülta saját eredményéről, és arról, hogy a nyomozássorán arra jutottak, nincsen köze a gyilkossághoz.

– Megjött az igazságügyi genetikai szakértő 45 oldalas véleménye, miszerint az én DNS-mintám nincs rajta azon a kötélen, amelyet a bűncselekménnyel valamilyen szinten kapcsolatba hoznak, és amely miatt engem ki­zártak az ügyből – mondta a Borsnak dr. Brodmann, aki úgy gondolja: az eredmény után nem lehet akadálya annak, hogy ismét unokaöccse, B. László védelmére keljen.

– Kérni fogom, hogy helyezzenek vissza védőnek, illetve szüntessék meg a kizárásomat – mondta az ügyvéd nagybácsi.

Mint ismert, Novozánszki Fanni budapesti albérletéből tűnt el 2017. november 20-án. Azt, hogy B. László vitte le és tuszkolta be a mélygarázsban parkoló autójába, kamerafelvételek igazolják. Az autóban vérnyomokat, kötelet és más, gyanús eszközöket is találtak, a Novozánszki család ügyvédje, dr. Lichy József szerint nem véletlen, hogy B. László és egy másik, ismeretlen férfi bőrhámból nyert DNS-ét találták meg a zsinegen.

– Nem véletlenül vannak rajta a feltehetően tenyértől származó bőrhámsejtek és izzadságcseppek. Egy vagy több ember dolgozhatott ezzel a kötéllel, amin rajta van Fanni vére – nyilatkozta a Borsnak korábban a család ügyvédje.

Forrás: www.blikk.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!