Ezek állnak a hajhullás mögött.



Mi lehet az oka, hogy a fényes, egészséges és selymes hajkorona egy idő után veszíteni kezd szépségéből és tömegéből is? Nem kell kétségbeesni, járjunk utána a problémának, és oldjuk meg. Megoldás mindig létezik!

 

A haj időközönként pl. tavasszal és ősszel kisebb megújuláson eshet át, ilyenkor cserélődik. Ha viszont naponta több, mint 50 hajszálunk hullik ki, akkor lehetséges, hogy komolyabb probléma állhat a háttérben. Nézzük, mi okozhat hajhullást.

1. VEGYI ALAPANYAGÚ HAJÁPOLÓ SZEREK, SZOROS HAJGUMIK ÁLLANDÓ HASZNÁLATA

Ha állandóan szoros lófarokban hordjuk a hajunk, ráadásul egy befőttesgumival kötjük be, akkor az egy idő után roncsolni fogja a haj szerkezetét. Kigyengül és elvékonyodik a haj, a fejtetőn beindul a kopaszodás. Ugyanilyen káros lehet a dauer, hajfestés, hajsütés-vagy vasalás is.

2. PAJZSMIRIGY PROBLÉMÁK

A pajzsmirigy szabályozza a szervezet anyagcseréjét, gondoskodik, a haj, körmök, és bőr egészségéről. Ha valami probléma áll be a pajzsmirigy működésével kapcsolatosan, erős hajhullás alakulhat ki. Ilyen esetben ajánlatos felkeresni egy szakembert, aki a megfelelő kezeléssel át el.

 

3. VITAMINHIÁNY

A diétázók, fogyókúrázók, vegetáriánusok és a rendszertelenül étkező emberek esetében gyakran áll fenn a vitaminhiány esélye. A cink, szelén, réz, B-vitaminok, A-, és C-vitamin, esszenciális zsírsavak hiánya okozhat hajhullást. Próbáljunk meg kiegyensúlyozottan táplálkozik, és fogyasszunk táplálék kiegészítőket.

4. HORMONÁLIS PROBLÉMÁK

Főleg a várandós nőket, és a friss kismamákat érinti a hormonális ingadozás, ilyenkor a haj ritkássá, erőtlenné válhat. Azonban sokszor a fogamzásgátlók is okoznak hajhullást, ilyen esetben konzultálni kell egy szakemberrel.

5. TELOGÉN HAJHULLÁS

Ha a szervezetet valamilyen sokk éri, akkor akár a haj 70%-a is kihullhat. Ezt okozhatják különböző betegségek, haláleset, válás, bizonyos gyógyszerek, de az erős stresszhatás is. Ez az állapot megoldóik speciális kezelés nélkül, az elvesztett haj helyébe új fog nőni.

Forrás:

http://twice.hu/eletmod/5-gyakori-ok-amely-hajhullast-valthat-ki

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!