Teljes egészében természetes és nincs neki semmilyen mellékhatása.



méz és a fahéj kombinációja az egyik legerősebb természetes gyógyszer, számos célra felhasználható. Semmilyen mellékhatást nem vált ki. Cukorbetegség esetén is lehet mértékkel alkalmazni. Az ízületi gyulladások, és számos más krónikus betegség esetében képes gyógyulást eredményezni.

Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Ízületi gyulladás esetében:

Egy teáskanál mézhez tegyünk egy csipetnyi fahéjat, majd az egészet keverjük bele egy bögre meleg vízbe majd igyuk meg. Képes a fájdalmat csökkenteni. Reggel és este igyunk meg egy bögrével.

Emésztési zavarok kezelésére:

Étkezés előtt történő fogyasztás esetén a fahéjas mézes ital javítja az emésztést, megelőzi a túlevést.

Fáradtság:

A cukor nagyon szükséges az idősebb emberek számára, mert energiát és rugalmasságot biztosít nekik. ½ teáskanál vízben elkevert méz és egy csipet fahéj napi szintű bevitele az idősebbeknél nagyban növelheti a vitalitást.

Koleszterincsökkentés:

Hogy 2 órán belül 10%-kal csökkentsük a koleszterintet, keverjünk össze 2 evőkanál mézet és 3 teáskanál fahéjat egy bögrében. A nap folyamán kortyolgassuk el.

Immunrendszer erősítés:

Rendszeres alkalmazásával harcolhatunk a baktériumok ellen. A méz sok vasat és vitamint tartalmaz, melyek megelőzik a vírusok támadásait és erősítik a fehérvérsejteket.

Gyomorrontás:

A méz és a fahéj képes nyugtatni a gyomrot, továbbá megelőzik a fekély kialakulását is.

Megfázás:

Megfázás ellen 1 evőkanál mézet és ¼ teáskanál fahéjat oldjunk fel egy bögre meleg vízben és igyuk 3 napon keresztül.

Szív- és érrendszeri problémák:

Készítsünk sűrű keveréket a mézből és a fahéjból és együk lekvár helyett. Reggelire kenjük rá egy szelet pirítósra, hogy könnyedén szabályozhassuk a koleszterinszintet és megelőzzük a szívrohamot. Óvja az erek egészségét, segít könnyebben lélegezni és szabályozza a szívritmust is. Elzáródott artériák és seprűvénák kezelésére is gyakorta alkalmazzák ezt a kombinációt.

Hajhullás:

1 teáskanál fahéjból és 1 evőkanál mézből készítsünk sűrű pasztát. Adjunk hozzá kevés olívaolajat majd kenjük rá a száraz hajra, fejbőrre. Hagyjuk hatni 15 percig, aztán öblítsük le.

Hólyagfertőzés:

2 evőkanál fahéj és 1 teáskanál méz keverékével igyunk meg egy pohár langyos vizet, hogy elpusztítsuk a baktériumokat.

Fogfájás

1 teáskanál fahéj és 5 teáskanál méz keverékét kenjük a fájós fogra naponta 3 alkalommal.

Kellemetlen lehelet:

Meleg víz, méz és fahéj keverékével gargarizáljunk reggel, hogy friss, kellemes leheletünk legyen egész nap.

Gázok:

Japán és indiai kutatók kimutatták, hogy a méz és a fahéj keveréke csökkenti a bélgázok mennyiségét.

Influenza

A méz természetes orvosság az influenza ellen.

Rovarcsípés:

1 rész mézet keverjünk el 2 rész langyos vízzel és adjunk hozzá egy csipet fahéjat. Készítsünk belőle pasztát és masszírozzuk a bőrbe. Megszünteti a rovarcsípés okozta fájdalmat.

Hallásromlás:

Minden reggel és este fogyasszuk el a keveréket, hogy a hallás lassan helyreálljon.

Hosszú élet:

Úgy tartják, hogy a mézből és fahéjból készült tea meghosszabbítja az élettartamot, szépíti a bőrt és csökkenti az öregedés jeleit.

Keverjünk össze 1 evőkanál fahéjat, 4 evőkanál mézet és 3 bögre vizet, majd forraljuk fel. Naponta fél bögrével többször igyunk meg belőle.

Pattanások ellen:

3 evőkanál méz és egy teáskanál fahéj keverékét helyezzük közvetlenül a pattanásra, hagyjuk rajta reggelig, majd mossuk le. Ismételjük 2 héten át.

Bőrfertőzések ellen

Egyenlő mennyiségben keverjük össze a mézet és a fahéjat, majd kenjük a pasztát az érintett bőrfelületre. Kezelhetünk vele bőrfertőzést, ekcémát is.

Forrás:

http://netujsag.net/egy-olyan-gyogymod-ami-meg-az-orvosokat-is-lenyugozte-64374

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!