Egy baba megszületése örömteli és csodálatos esemény minden családban. Ilyenkor az összes rokon együtt örül a szülőkkel, sok látogató érkezik, hogy megcsodálja és megpuszilgassa az újszülött puha arcát…



Azonban nem mindig előnyös, az érzelmek effajta megnyilvánulásai. Sőt, egyetlen puszi óriási fájdalmat okozhat a gyermeknek! Savina French-Bell fiatal anyuka közzé tette az alábbi történetet, amellyel figyelmeztetni szeretné az összes anyukát.

Csupán egy héttel Sienna születése után, egy piros kiütésszerű folt jelent meg a kislány arcán. Az apró hólyagok napról napra nagyobbak lettek. A kislány már enni sem tudott, mert a csúnya fekély heves fájdalmat okoztak neki!

Ráadásul elviselhetetlenül viszketett, és emiatt a kislány már sebesre vakarta az arcát. Az elkapart sebek állandóan összevérezték a kisbaba ruháját és az ágyneműjét.

Hosszú ideig az orvosok nem tudták felfedezni, hogy mi történik a kislánnyal. Kezdetben azt hitték, hogy vallami allergiás kiütés, de a gyógyszereknek nem volt semmi hatása…

Csak néhány hónap elteltével, amikor a kislány édesanyja egy magánklínikára vitte kislányát, az ottani orvosok egy teljes körű orvosi kivizsgálás után megállapították, hogy a kislány semmire sem allergiás, hanem egy herpesz vírus fertőzte meg az arcát.

A legvalószínűbb, hogy a betegséget egy rokontól kapott puszi után kapta el. Az újszülött csecsemőknek még nem elég fejlett az immunrendszere, ézert fiatal testük nem képes harcolni az ilyen agresszív vírusok ellen.

Még a felnőtteknek is sok kellemetlenséget tud okozni a herpesz, de a gyerekekre nézve akár halálos is lehet. Szerencsére Sienna esetében sikerült időben megállapítani a betegség okát, és lassan de biztosan gyógyulni kezdett.

Bár a gyógyulás folyamata évekig eltarthat, de a kicsi élete már nincs veszélyben. A fiatal anyuka most figyelmeztetni szeretne minden szülőt, hogy ne engedjék, hogy az összes rokon megpuszilja az újszülött kisbabát, mert tragikus kimenetelű is lehet! - buzzblog.eu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!