Az ember nagyon sok jót tud tenni, de annál kegyetlenebb is lehet. Sajnos most pont a rossz oldalát láthatjuk ennek, de szerencsére jó vége lett a dolognak...



Figyelem! A cikk szövege és képi anyaga zavaró lehet egyesek számára!

Detroit lakói nagyon mérgesek lettek, miután meglátták a megcsonkított Rottweilert. Azonnal szóltak a “Michigan Humane Society” állatmentőknek. A kutyát rendkívül szörnyű formában megcsonkították, mindkét fülét, orrát, farkát levágták, és mancsain is mély vágások voltak láthatóak. Bárki is legyen az elkövető, az ilyen tett nagyon megvetendő!

Az állatmentők a szerencsétlenül járt kutyát Baronnak keresztelték, és biztonságos helyre szállították. Az állatorvosok azonnal megvizsgálták és elborzadtak amikor meglátták, hogy milyen mértékben megcsonkították.

Több sebészeti beavatkozásra volt szükség, hogy a kutya újra lélegezni tudjon az orrán. Emellett a kutyának rengeteg pihenésre volt szüksége, hogy felépüljön ebből a súlyos traumából.

Baron több műtéten is átesett, egyes műtétek több mint két órát vettek ígénybe.

Az orvosi beavatkozás után Baron fokozatosan kezdett helyre jönni. Az állatvédő szervezet azonban nem elégedett meg ennyivel. Azt szerették volna, hogy előkerítsék azt a személyt, aki ezt az erőszakos bűncselekményt elkövette.

Ilyen kegyetlenséget nem lehet csak egyszerűen elfogadni. Úgy az embereknek és az állatoknak is biztosítani kell, hogy ehhez hasonló eset soha többé ne történjen meg újra.

Az állatmentő szervezet úgy döntött, hogy vérdíjat tűznek ki, és 11.000 eurót ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Baron sorsa annyira megérintette az embereket, hogy rengetegen felajánlották, hogy segítenek. Egy adománygyűjtő kampány során körülbelül 40.000 euró gyűlt össze, és az ügyet meghírdették a médiában.

Többek között Laura és Todd Baron is ily módon értesült a kutyáról, és mindketten azonnal tudták, hogy örökbe fogják fogadni ezt a szegény kutyát.

Baront kegyetlenül megcsonkították, de még mindig nagyon bájos, és annak ellenére, hogy óriási fájdalmakat kellett elviselnie, és sokat szenvedett, még mindig barátságos és jókedvű kutya.

Még mindig nagyon kiváncsi és bizakodó – mintha tudná, hogy most már jó kezekben van.

Az egész történetet meg lehet nézni az alábbi videóban (angol nyelven).

 

 

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!