Te mit szólnál, ha ilyen levelet találnál?



Remegő kezekkel vette a kezébe a levelet. Amikor a végére ért, nem tudta nevessen, sírjon, vagy ordítson.

Az édesapa hazaérve nem nézett körül, valamiféle szülő megérzéstől vezérelve azonnal fia szobája felé vette az irányt. Szépen bevetett ágyat talált, a párnán egy levéllel. Remegő kézzel vette kezébe azt, s ahogy olvasni kezdte, csak nőtt a kétségbeesése.

“Kedves Apa!

Sajnálattal írom neked, hogy el kelellett szöknöm. Tudtam, hogy anyával jelenetet rendeznétek, ezért döntöttem így. Szeretem Stacey-t, de ti ezt úgysem fogadnátok el, mert tetovált, piercingek vannak a testében és sokkal idősebb nálam. De ez nemcsak a szenvedélyről szól, apa. Stacey terhes!

De ne aggódj, boldogok leszünk. Stacey-nek van egy lakókocsija az erdőben, és erre a télre még a tüzelőnk is elég. Mindketten szeretnénk még gyerekeket.

Stacey felnyitotta a szemem, hogy a marihuána nem ördögtől való. Termeszteni fogjuk, hogy aztán eladjuk, és az árából kokaint és az ecstasyt vehessünk.

Addig is imádkozunk, hogy megtalálják a gyógymódot az AIDS-re, hogy Stacey jobban lehessen. Mert ő tényleg megérdemli.

Ne aggódj, apa. Én már 15 éves vagyok, tudom, hogyan kell vigyázni magamra. Egy nap még biztosan találkozunk, és megismerheted az unokáidat.

Szeretettel:

ui.: Ebből a levélből egy szó sem igaz. Itt vagyok a szomszédban Jason-nál. Csak azt akartam, hogy érezzétek, hogy vannak rosszabb dolgok az életben, mint az iskolai bizonyítvány, ami a konyhaasztalon hagytam. Hívj, ha szerinted már biztonságban hazajöhetek!”

Oszd meg ennek a tizenévesnek a “gonosz” ötletét. Szülei biztosan hálásak voltak első alkalommal a rossz jegyért.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!