Lydia Stith Rosebush tette nyilvánossá ezt a szívszorító a történetet a Love What Matters Facebook oldalán. Ez jól bizonyítja, hogy az előítélet tanultak és nem vele született.



“Az évek múlásával egyre okosabbak leszünk” – tartja a mondás. Ez azonban nem mindig van így. Igaz, hogy a gyerekeknek még nincs annyi tapasztalatuk, de attól még a koruknál gyakran sokkal okosabbak.

Az Egyesült Államokban élő 5 éves Jax meg van győződve arról, hogy ő és legjobb barátja Reddy úgy néznek ki, mint az ikrek. Az egyetlen különbség közöttük Jax szerint az, hogy az ő haja felfelé áll, Reddy-é pedig nagyon rövid.

Jax ezért az találta ki, hogy hétvégén levágatja a haját, így majd a tanárt meg tudja tréfálni. Hogy is tudná majd őket a tanár megkülönböztetni, ha ugyanolyan lenne a frizurájuk? Ez tökéletes terv volt.

Az alábbi képen látjuk Jax-et és legjobb barátját, mielőtt Jax levágatta volna a haját.

Nem figyelemre méltó, hogy Jax csak azt látja, más a frizurájuk? A Facebook-on több ezer ember látta képüket, sokan hasonló megjegyzést írtak.

Egy hölgy elmesélte, hogy azért nem engedte fiát egy másik gyerekkel beszélgetni, mert “ők nem beszéltek angolul”. Erre a fia azt válaszolta, hogy: “De tudnak angolul mosolyogni”.

Egy Németországban dolgozó tanárnő egy anya és fia közötti párbeszédet írt le a megjegyzés rovatba. Az anya megkérdezte fiát, hány menekült gyermek van az osztályában. A fiú ezt válaszolta: “Nem anya, nálunk csak gyerekek vannak.”

Mennyi mindent tudunk tanulni a gyerekektől! Egy olyan szemüvegen keresztül nézik a világot, melyet a felnőtteknek is néha fel kellene venni.

Forrás:

http://csodalatos.co

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!