A lehető legsúlyosabb büntetést szabták ki arra az amerikai férfira, akinek tettén az egész világ elszörnyedt. Ésszel fel nem fogható hogyan tehet ilyet egy ember...



„Bárcsak többet adhatnák önnek” –

jelentette ki egy amerikai bíró, amikor öt évig tartó börtönbüntetésre ítélte állatkínzás miatt a 43 éves William Dodsont, aki ellen azért emeltek vádat, mert ragasztószalaggal kötözte le kutyája pofáját. A dél-karolinai férfi az állam törvényei által kiszabható legnagyobb büntetést kapta tettéért, amin 2015-ben az egész világ elszörnyedt – jelentette a helyisajtó.

A Caitlyn nevű kutya az állatkínzás ellen küzdő csoportok jelképe lett két évvel ezelőtt, miután az interneten terjedni kezdtek a róla készült felvételek, amin szorosan lekötözött pofával látható. A 15 hónapos staffordshire bull terrier keverék kutya pofájára azért tekerte körbe kilencszer ragasztószalaggal, mert ugatott.

A kertbe lekötözött szájjal kikötött ebnek sikerült megszöknie, és egy járókelő találta meg. A kritikus állapotban lévő ebről nagyjából 36 órával később szedték le a ragasztószalagot, és több műtétre volt szüksége, hogy rendbe jöjjön. A hegek még mindig látszanak a pofáján.

Dodson bűnösnek vallotta magát az állatkínzás vádjában. A férfi korábban egy fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény miatt 15 éves börtönbüntetést kapott.

Via 24.hu

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!