Oszd meg te is, ha felháborítónak tartod.

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet egy igencsak megdöbbentő javaslattal állt elő. Jelentésükben arról számoltak be, hogy Magyarország fejlődik és a gazdaságunk is jó irányba halad, azonban még mindig óriási probléma a munkaerőhiány. Ennek javítása érdekében viszont drasztikus lépéseket kell tenni. 

Az OECD ezt a javítást úgy gondolja, hogy a nyugdíjasokat vissza kell hozni a munkába méghozzá így: Meg kell szüntetni a nők 40 plusz programot, vagyis a nők korkedvezménnyel történő nyugdíjazását. Úgy gondolják hogy ezzel az ajándékkal amit a kormány adott ajándékba a magyar nők számára, rengeteg olyan életerős hölgy ment nyugdíjba, akik még most is tökéletesen el tudnák látni a munkájukat és nagy tapasztalattal rendelkeznek. AZ OECD elismerését fejezte ki a a nyugdíjkorhatár 65 évre emelését illetően 2022-ben. (Ami annyit tesz, hogy az 1957-ben születettek már 65 évesen mennek nyugdíjba, de a korhatár emelése az 1952-ben születetteknél kezdődik.) Az OECD véleménye alapján Magyarországnak ezen kell minél hamarabb változtatnia: 

- Először is minél hamarabb el kell törölni végleg a NŐK 40 Plusz programot 
- A nyugdíjkorhatárt fokozatosan emelni kell, ahogy vele arányosan a várható élettartam is emelkedik majd 
- Támogatást kell adni az élethosszig tartó tanuláshoz, hogy ezáltal a nyugdíjasok is még hatékonyabban dolgozhassanak 

Fenntarthatatlan lesz a nyugdíjellátás! Miért? 


Az alacsony bérek után fizetett járulékok, hatalmas problémát fognak jelenteni hazánkban rövid időn belül. Hiszen nagyon sokan vannak azok, akik csak a minimálbér után fizetnek, aminek következtében sokkal kevesebb pénz áramlik a nyugdíjkasszába, mint amire szükség lenne. Egyes számítások pedig azt mutatják, hogy 

2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben, az állami nyugdíjrendszer, amennyiben addig nem következik be valamilyen gyökeres változás. 

Forrás:

http://netujsag.net/nem-fogod-elhinni-hany-evre-emelik-meg-a-nyugdijkorhatart-raadasul-visszakuldenek-a-munkaba-a-40-plusz-programmal-nyugdijba-vonultakat-83260

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!