A kreativitásnak soha nincs vége, ezt az alábbi videó is mutatja. Nagyon kevés hozzávalóra lesz szükségünk ahhoz, hogy igazi hangulatos lámpadíszt készítsünk akár kültéri, akár beltéri használatra.



Kínában a papírból készült lámpásoknak nagy hagyománya van, már-már kultikus tisztelet övezi a világítótesteket. Minden évben január 15-én a házakat kívül-belül különböző figuratikus formájú, piros papírlámpásokkal díszítik fel, így ünneplik az újév első napját.

Lámpafesztiválnak is nevezik ezt az alkalmat. A lámpások kultusza hozzánk is eljutott, nagyon sok házban használnak egyszerű, papírból készült burát.

Nézzük, hogyan alkothatunk egy papírlámpásból vihart sejtető világító felhőket. Csupán ragasztópisztolyra, vattára, egy kevés damilra és karácsonyfa égőre lesz szükségünk. Egy lámpaburát jó vastagon vegyünk körbe vattával, ragasszuk rá.

Az elkészített formának legyen kövér, bodros felhő alakja. Egy damil segítségével függesszük fel a plafonba illesztett kampóra, majd vezessük a burába a karácsonyi égőt, úgy, hogy a huzal vége csüngjön lefele. Ha leoltjuk a villanyt, és csak a karácsonyi égők világítanak ritmikusan, teljesen olyan hangulat lesz, mintha villámlana.

A díszítést a kertben is használhatjuk, hiszen nagyon hangulatos. Ha tetszett az ötlet oszd meg barátaiddal is!

Forrás:

Twice.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!